Gaziantep’te ne yenir, ne içilir ?

tarafından
231
Gaziantep’te ne yenir, ne içilir ?

Gaziantep’te ne yenir, ne içilir gibi bir çok soruya bu yazımızda cevap bulabilirsiniz.

Gaziantep uçak bileti sayfamızdan, en ucuz Gaziantep uçak bileti fiyatlarını karşılaştırıp, kolayca satın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Gaziantep’te Ne Yenir?

Antep Kebabı

Gaziantep deyince akla ilk gelen yemek türüdür. Antep kebabı olarak ünlenen bu yemeğin klasik kebaplardan farkı, içerisinde etin yanına patlıcan da konmasıdır. Patlıcan, kıyma, domates ve biber baharatlarla enfes bir bilişim oluşturur. Gaziantep’te lezzetli kebap yiyebileceğiniz çok sayıda lokanta bulabilirsiniz.

Katmer

Katmer, gözlemeye benzer hamurun yaklaşık 2 mm kalınlığında açılıp arasına yağ, tahin ya da antep fıstığı konulup 4-5 kez katlanarak saçta pişirilmesi ile elde edilen hamur işi yiyecektir. Bazı yörelerde tuzlusu yapılsa da Gaziantep ve yöresinde genelde tatlısı yapılır.

Baklava

Ülkemize özgü bu tatlının en iyi yapıldığı yer hiç tartışmasız Gaziantep’tir. Baklavaya farklı bir lezzet katan en önemli özelliği içerisinde kullanılan fıstıktır. Yörede yetişen fıstıkların bolca kullanılıp ince ince hamurların açılmasıyla oluşturulur. Şerbetlisinin yanı sıra Gaziantep’te kuru baklava da satılır.

Yemek İçin En İyi Şehirler

Lahmacun

Aslında ülkemizde pek çok yörede yapılsa da Antep usulü lahmacunun en önemli özelliği içerisinde soğan yerine sarımsak kullanılmasıdır. Hazırlanan ince hamurun içerisine soğanlı harcı konur ve odun fırınında pişirilir. Dilerseniz içerisinde yeşillik konarak ve sumak katılarak tüketilmesi tavsiye edilir.

Keme Kebabı

Fansız Mutfağı’nın dünya mutfağına ilham veren, çok özel ve değerli bir mantar türü olan Trüf’ün yakın akrabası olan keme, sadece ilkbaharda Gaziantep ve yöresinde çıkıyor. İşte keme kebabı bu mantarın ve normal Antep kebabının karışımıyla yapılır. Çok lezzetlidir ve her yerde bulunmaz.

Firik Pilavı

Bulgurla yapılan bu pilavın en önemli malzemesi koyun etidir. Kaynatılmış koyun etinin içerisine bulgur ve nohut katılarak yapılır. Tabi biber ve domates salçası da kullanılır. Bazıları biraz ağır gelse de çok lezzetli ve özel bir pilavdır.

Sini Köftesi

Sini köftesi kıyma ve soğanın kavrulup içerisine bulgur ve irmik konulmasıyla oluşturulur. Bildiğiniz köftelerden çok farklı bir tadı vardır. İçi kıymalı dışı bulgur ve irmikten oluşturulmuş hamur kaplı bu köfte, Antep yöresine özgü oralarda sevilen bir yemek türüdür.

Maş Salatası

Gaziantep’e özgü farklı bir tat istiyorsanız, Maş salatasını önerebiliriz. Bu salata için özel olarak Maş fasulyesi kullanılır. Karışık yeşillik, turşu, soğan, turp, domates gibi malzemelerle karıştırılır. Fasulye haşlanır ve içerisine diğer malzemeler karıştırılarak oluşturulur.