Victoria’da Ne Yenir?

Victoria'da Ne Yenir?

Victoria’da ne yenir, ne içilir gibi bir çok soruya bu yazımızda cevap bulabilirsiniz. Amerikan mutfağına yakın olduğu düşünülen Victoria mutfağı aslında İngiliz mutfağının izlerini taşımaktadır.

Victoria şehrinde dünya mutfağından değişik lezzetlerle karşılaşabilirsiniz. Ülke genelinde İngiliz mutfağının yansımalarını Kanada’ şehirlerinin çoğunluğunda görebilmektesiniz. Bunun yanı sıra önemli bir bilgi verelim ki Victoria, Kuzey Amerika’da ki kişi başına en fazla restoran düşen ikinci şehir olarak bilinmektedir. Uyaralım ki Victoria’ ya yolunuz düşer ise etli yemekler isterseniz yemeklerde domuz eti olup olmadığını sorun. Kanada şehirlerinin çoğunluğunda et, balık ve salata en çok tüketilen yemekler içerisinde yer alıyor. Kanada’ da Türk mutfağının tanınmaya başlanması henüz 3 yılı buluyor olmaktadır. Ülkede yeni yeni döner, kebap lokantalarına rastlayabilirsiniz. Meksika yemekleri de ülke genelinde en çok tüketilen yemekler içerisinde bulunuyor.

Victoria’ da meşhur olan yemekler ise şu şekilde karşımıza çıkıyor.

Victoria Yemekleri

Quebec Poutine

Patates kızartmalarının üzerine peynir sosu ile servis edilen yemektir. Fransız usulü olan bu yemek oldukça lezzetli bir yemektir.

Ginger Beef

Sığır etinden yapılan bu yemek aslen Çin yemeği olmaktadır. Bazı restoran ve lokantalarda üzerine sirke konularak servis edildiği görülmüştür. Çeşitli biberler ile de yemeğin servis edildiği görülüyor.

Pate Chinois

Haşlanmış mısırların ve patateslerin sıra sıra dizilerek servis edildiği yemek ziyaretçilerin beğenisini kazanıyor.

Halifax Donair

Halifax bir dürüm olmakta. İçerisinde peynir, sebze, et ve soğan mevcuttur.

Canadian Bacon Strata

Canadia ince dilimlenmiş jambonların süslenmesi ile oluşturulmuş bir yemek çeşidi olmaktadır. Bu yemeğe her restoranda denk gelebilirsiniz.

Tütsülenmiş Montreal Etli Sandviçi

Tütsülenmiş etin sandviç ile servis edilmiş şeklidir.

Butter Tart

Tereyağı ile yapılan  bu tart Kanada’nın en çok sevilen tatlılarından birisi olmaktadır. Normal bir tart olan bu lezzeti denemeden Victoria’ dan dönmeyin.

Kavrulmuş Sebze ile Somon

Balık çeşitleri Victoria’ da her restoranda bulunmaktadır. Balıklar genellikle sebze ile servis edilmektedir.

Berfend Ber

İstiridyelerin içerisine farklı lezzetler koyarak güzel bir atıştırmalık yapan lokantalar, müşteri memnuniyeti ile karşılaşmaktadırlar.

Biletmar:
İlgili Gönderi
Leave a Comment

Bu site çerezleri kullanmaktadır.