Toronto Gezi Rehberi

toronto rehberi

Toronto Kanada’nın en büyük şehridir. Aynı zamanda Ontario eyaletinin de başkentidir. Yaklaşık 6 milyon nüfustan oluşan şehir, yarısını göçmenlerden oluşturmaktadır. Toronto büyük ve yoğun nüfusa sahip olmasına rağmen oldukça temiz ve güvenli bir şehirdir. Gökdelenleri ile dikkat çeken şehir Kanada’nın finans merkezidir. Ontario gölü üzerine inşa edilmiş şehir doğal yaşam alanları, adalar, alışveriş merkezleri, kültürel açıdan müze, sanat galerileri gibi birçok görülmeye değer yerler barındırmaktadır. Toronto seyahatiniz sırasında gidilmesi gereken yerler listenize aşağıda yazımızdaki yerleri de ekleyebilirsiniz.

Toronto’da gezilecek yerler

CN Kulesi

Dünyanın en büyük kulesi olan CN kulesi 1972-1976 yılları arasında inşa edilmiş ve 553 metre uzunluğundadır. Toronto limanı kıyısında cam zemini ile muhteşem manzarasıyla tüm şehri önünüze sunar. CN Tower Toronto’da mutlaka gidilmesi gereken yerlerden biridir.

Royal Ontario Museum

Tarih müzesi olarak hizmet veren Royal Ontario Müzesi, dünyanın dört bir yanından ve Toronto’dan her yıl binlerce ziyaretçi almaktadır. Özellikle müzede dinozor bölümü gezilmeye değerdir.

Hayvanat Bahçesi

Toronto’nun büyük hayvanat bahçesi dünyanın en zengin hayvanat bahçeleri arasında yer almaktadır. Her yıl binlerce ziyaretçi alan hayvanat bahçesinde pandaların bulunduğu bölüm oldukça rağbet görmektedir.

Island Park

Toronto’da görülmesi gereken yerler arasından biri de Island Park’tır. Turistik noktalardan biri olan park piknik ve gezi alanıyla doğayla iç içedir. Yeşilin ve mavinin büyüsüyle kaplı park şehre renkli bir hava katmaktadır.

Biletmar:
İlgili Gönderi
Leave a Comment

Bu site çerezleri kullanmaktadır.