Stockholm’de ne yenir, ne içilir?

stockholm-yemekleri

Stockholm’de ne yenir, ne içilir gibi bir çok soruya bu yazımızda cevap bulabilirsiniz. İsveç ve özellikle Stockholm’e gidildiğinde mutlaka tadılması gereken lezzetler var. Bölgeyi ziyaret edecek kişilerin önceden bu lezzetleri öğrenmesi mutfak yönünden daha iyi bir ziyaretin yapılmasını sağlayacağı için sizler de Stockholm mutfağına göz atarak ziyaret öncesinde yiyecek planlamanızı yapabilirsiniz.

Stokholm uçak bileti sayfamızdan, en ucuz Stokholm uçak bileti fiyatlarını karşılaştırıp, kolayca satın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Stockholm’de Ne Yenir?

Stockholm’de en çok tercih edilen yiyecek Gravadlax. Özel bir balık türü olan gravadlax,  dereotuyla birlikte harmanlanırken ortaya oldukça farklı bir lezzet çıkıyor. Özellikle balık ve somon sevenlerin tercih etmesi gereken gravadlax, pek çok restoranın özel menülerinden birisi. Stockholm İsveç’in önemli merkezlerinden birisi olduğu gibi İsveç’e özel yerel lezzetler de yine Stockholm’de dikkat çeker durumda. İsveç köftesi bu doğrultuda en çok tercih edilen yiyeceklerden birisi. Özel soslarla birlikte sunulan İsveç köftesi aynı zamanda farklı mekanlarda farklı yorumlarla da yapılıyor.

Stockholm’de tatlı denildiğinde ise akla ilk gelen elma reçelli bademli kek geliyor. Çok farklı malzemelerle yapılan bu kekler, özel İsveç kahveleri ile birlikte oldukça başarılı bir ikili.  İsveç’te et yemek isteyenlerin kaçırmaması gereken lezzet ise İsveç yahnisi. Etlerin özel bir şekilde hazırlandığı bu yahnide, kızartma, unla pişirme gibi farklı teknikler uygulanıyor. Yapılması oldukça zahmetli olan İsveç yahnisi bu emeğin karşılığını veriyor ve keyifli bir yemek sunuyor. Bu lezzetlerin dışında Stockholm’e gideceklerin mutlaka tatması gereken lezzetler; Lahana çorbası, kavring ve İsveç usulü patates.

 

Biletmar:
İlgili Gönderi
Leave a Comment

Bu site çerezleri kullanmaktadır.