Bangkok’ta ne yenir ne içilir?

bangkok-yemekleri

Bangkok’ta ne yenir, ne içilir gibi bir çok soruya bu yazımızda cevap bulabilirsiniz. Tayland’ın en büyük şehri ve aynı zamanda başkenti olan Bangkok, ülkenin finansal, kültürel ve eğlence merkezidir. Yaklaşık 11 milyon nüfusa sahip olan şehir birçok kültürü ve dini inançları bünyesinde barındırıyor. Budist, Müslüman, Hıristiyan ve yerli halkının bir arada yaşadığı şehir, mutfak konusunda da oldukça gelişmiş ve ün yapmış bir yerdir. Dünya tatlarını bir arada bulunduran Bangkok, farklı tatlar denemeyi sevenler için kaçırılmayacak yerlerden biridir. Sizler için Bangkok’ta mutlaka tadına bakılması gereken lezzetleri aşağıdaki yazımızda listeledik.

Bangkok uçak bileti sayfamızdan, en ucuz Bangkok uçak bileti fiyatlarını karşılaştırıp, kolayca satın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Bangkok’ta Ne Yenir?

Pad Thai

Tayland’a özgü eriştelere verilen bu ad, karides, kalamar, tavuk ya da soya sosu ile hazırlanır.

Spring Rolls

Görünüşü her ne kadar bizim sigara böreğimize ya da Çin böreğine benzese de tadı bildiklerimizin dışındadır. İçerisine tavuk toodle ya da sebze konularak hazırlanan spring rolls yağda kızartılarak pişiriliyor.

Egzotik meyveler

Ülkeye özgü bu meyveler özellikle turistik bölgelerde oldukça rağbet görmektedir. Bangkok’ta ise adım attığınız çoğu yerde göz kamaştıran sunumlarıyla egzotik meyvelerle karşılaşabilirsiniz.

Balık

Okyanus kenarında kurulu olan şehirde, balık ve diğer deniz ürünleri oldukça sevilmektedir. Bu sebeple çok farklı balık çeşidi vardır ve genelde ızgara olarak pişirilir.

Tom Yan Gum Çorbası

Tayland’a özgü olan bu çorba çeşitli baharatlar ile pişirilir ve üzerine balık, et veya tavuk ilave edilerek servise hazırlanır. Bangkok’ta en iyisini içebileceğiniz çorba sizleri acı olduğundan dolayı biraz zorlayabilir.

Mango Sticky Rice

Ülkemizdeki sütlaça benzeyen bu tatlı, Hindistan cevizli sütlü pilavdır. Tayland’ın  geleneksel tatlılarından biri olan bu yiyecek mangonun içerisine servis edilir.

Biletmar:
İlgili Gönderi
Leave a Comment

Bu site çerezleri kullanmaktadır.