Sharjah’da Ne Yenilir Ne İçilir?

Sharjah'da Ne Yenilir Ne İçilir?

Sharjah’da Ne Yenilir Ne İçilir?Alkol ve domuz etinin tüketilmesinin yasak olduğu kentte, farklı pişirme teknikleri ile hazırlanan birçok yemek çeşidi vardır.

Sharjah bölgesinde zengini yemek menüleri bulunuyor. Menülerin genelinde et ve sebzeler vardır. Bölgede nüfusun % 70 i Avrupalı olduğu için farklı ülkelerin yemeklerine denk gelebilirsiniz. Deniz ürünlerinden baharatlı yengeç Sharjah bölgesinin en sevilen lezzetlerindendir.

1 – Manousheh

Manousheh Dubai pizzası olarak biliniyor. İçerisinde domates, peynir, yeşillik koyularak yapılıyor. İsteğe göre yumurta ve reçel koyulabilir.

2 – Al Machboos

Salata ve yoğurt ile birlikte tüketilen Al Machboos, çeşitli baharatlar ile hazırlanıyor. İçerisinde soğan, pirinç ve limon kullanılıyor.

3 – Mandi

Mandi akşam yemeklerinin vazgeçilmezidir. Pirinç ve etlerin bir araya gelmesi ile enfes lezzet ortaya çıkıyor. Etler genelde koyun ve tavuk eti oluyor.

4 – Tabbouleh

Tabbouleh’in içerisinde domates, soğan, maydanoz ve bulgur kullanılıyor. Bulgur salatası olarak da biliniyor. Kentin her bölgesinde bu yemek yapılmaktadır.

5 –  Deve Eti

Deve eti bölgenin en pahalı yemeğidir. Genellikle düğün ve kutlama yemeklerinde ikram edilir. Deve etinden hamburgerde yapılmaktadır. Mutlaka denemelisiniz.

6 – Safranlı Çay

Ülke genelinde alkol yasak olduğu için çay ve diğer sıvı ürünleri bolca tüketiliyor. Safranlı çayda bunlardan bir tanesidir. Geleneksel çaylardandır.

7 – Foul Mudammas

Bakla üzerine maydanoz, domates ve sarımsakla yapılan harç kahvaltıların gözdesidir.

8 – Harees

Buğday ve eti bir araya getiren harees, ramazan aylarının vazgeçilmez yemeğidir. Arap tarihinin önemli yemeklerindendir.

9 – Hurma

Ülkede az sayıda olan hurma çeşitleri oldukça rağbet görüyor. Cevizli ,fıstıklı ve fındıklı çeşitleri vardır.

10 – Shawarma

Lavaş içine et ve çeşitli sebzelerin koyulduğu shawarma, en çok tercih edilen dürümdür.

Biletmar:
Leave a Comment

Bu site çerezleri kullanmaktadır.