Panama Gezi Rehberi

Panama Gezi Rehberi

Panama gezi rehberi yazımızda, Panama ile ilgili bir çok soruya yanıt bulabileceksiniz. Orta Amerika’nın nefes kesen ülkesi Panama, kendinizi tropikal cennette hissedeceğiniz destinasyonlara sahiptir.

Karayip Denizi ve Büyük Okyanus’un muazzam kıyılarını sizlere  sunan Panama, gezip görülmesi gereken bir ülkedir. Başkenti en kalabalık ve en büyük şehridir. Başkent Panama City isminin anlamı sayısız kelebek anlamına gelmektedir. 1519 yılında kurulan tarihi yapılar, dar sokaklar, plajlar ve müzeler size tatiliniz boyunca eşlik edecektir.

Panama’da Gezilecek Yerler

1 – Panama Kanalı

15 Ağustos 1914 yılında hizmete açılan kanal, Atlas Okyanusu ve Büyük Okyanusu birbirine bağlıyor. Yapım maliyeti en yüksek olan Panama Kanalı, yapılırken büyük sıkıntılarla karşılaşmıştır. 27.500 kişi kanalın yapımında hayatlarını kaybetmiştir. Kanaldan her yıl tahmini olarak 14.000 gemi geçmektedir. Dünya ticaretinde önemli bir yere sahip doğrusu. Panama Kanalını yönetme hakkı 1999 yılında Amerika Birleşik Devletlerine devredilmiştir. Kanalı geçmek ise yaklaşık olarak 9 saat sürmektedir.

2 – Panama Kanal Müzesi

1997 yılında Panama City’de kurulan müze hiç bir kar amacı gütmeden insanların ziyaret edebilecekleri bir müzedir. Müze, Panama Kanalının yapılmasına dair çeşitli evrelerini insanlara yansıtır.

3 – Casco Viejo ( Eski Şehir )

Eski Panama City bölgesi zamanında korsan saldırıları ile büyük bir yangına maruz kalmıştır. Yok olan şehir yeniden inşa edilmiştir. UNESCO Dünya Mirası Listesine 1997 yılında girmeyi başarmıştır.

4 – Green Acres Chocolate Farm

Çikolata çiftliğini gezmek sizlere farklı bir deneyim kazandıracaktır. Çiftliğin içerisinde birçok hayvan ve bitki yer alıyor. İyi bir turla anlaştığınızda bu çiftliğin her köşesini gezebileceksiniz.

5 – Kayıp Şelale

Chiriqui bölgesinin kuzey kesiminde bulunan kasabada bulunuyor. Şelale tam bir doğa harikasıdır. Göz alıcı güzelliği ise görülmeye değer. Kasabaya geldiğinizde doğa yürüyüşü eşliğinde kuş çeşitlerini gözlemleyebilirsiniz.

Biletmar:
İlgili Gönderi
Leave a Comment

Bu site çerezleri kullanmaktadır.