Palermo gezi rehberi yazımızda, Palermo ile ilgili bir çok soruya yanıt bulabileceksiniz. Zengin kültür mirası ile turistlerin gezi rotalarından birisi olan Palermo, 2800 yıllık tarihi bir geçmişse sahiptir.
Şehrin ismi, Eski Yunanca da ” Büyük Liman” anlamına geliyor. Arap ve Roma mimarisine benzer eserlerin, estetik görünümleri ile dikkat çektiğini söyleyelim. Volkanik kayalardan yapılmış evler, estetik görünümlü heykeller ve mimari birçok yapı görülmesi gereken yerler içerisindedir. Dilerseniz yürüyerek şehrin tarihi yerlerini gezebilirsiniz. Ancak yürümek istemeyenler otobüs, tren veya taksi ile ulaşım sağlayabiliyorlar.
Makalede Neler Var?
Palermo’da Gezilecek Yerler
1 – Palermo Katedrali
1185 yılında Mill Walter tarafından yapılan bu katedral, mermer ve ahşap uyumunun en güzel örneğidir. Geçmiş dönemlerde cami olarak kullanıldığı biliniyor. Neoklasik mimari tarzında yapılan katedralin içerisinde Sicilya Krallığı’na ait mezarlıklar yer alıyor. Katedral Corso Vittorio Emanuele mahallesinde bulunuyor.
2 – Catacombe dei Cappuccini
Soylu kişilerin veya burjuva sınıfına ait olan insanların mumyalanmış organlarının yer aldığı dünyanın en korkunç 7. müzelerinden birisidir. 16. yüzyıldan bu yana korku severlerin odak noktası olmuştur. 8.000 adet mumyalanmış ceset bu alanda bulunuyor. Oldukça ürpertici doğrusu.
3 – Teatro Massimo
Teatro massimo 1874 yılında Gian Battista Basile adlı mimar tarafından tasarlanmıştır. Avrupa’nın en büyük opera tiyatroları bu mimari yapıda sergileniyor.
4 – Palazzo dei Normanni
1130 yılında inşa edilen bu yapı, Sicilya Bölgesel Parlamentosu olarak kullanılmaktadır. Günümüzde ki görünümü 16. yüzyıla aittir. Binanın içerisinde birçok kraliyet daireleri mevcuttur.
5 – Mercato Vucciria
Halkın ve ziyaretçilerin sebze meyve ihtiyaçlarını karşıladıkları bir yerdir. Bu alan yerel pazar olarak biliniyor. Pazarda et ve balık bile bulabiliyorsunuz.
6 – Quattro Canti
Şehrin meydanı Quattro Canti’dir. Meydanın çevresi tarihi anıt ve heykellerle çevrilidir. Gezilecek yerler için iyi bir başlangıç olabilir.
Leave a Comment