Bingazi Gezi Rehberi

bingazi gezi rehberi

Bingazi gezi rehberi yazımızda, Bingazi ile ilgili bir çok soruya yanıt bulabileceksiniz. Bingazi seyahatine çıkmadan önce bölge ile yeterli araştırmanızı yapıp, gezilecek yerler listesine göz gezdirmenizi tavsiye ediyoruz.

Bingazi Libya’nın büyük şehirlerinden birisidir. Uluslararası Havalimanının da yer aldığı şehirde seyahat için ulaşımda sorun yaşamazsınız. Ancak şehrin bazı dönemlerinde tansiyon bir hayli yükseliyor.  Bingazi’ye bu dönemlerde seyahat etmeyi tercih etmemenizi öneririz. Şehrin sakin olduğu dönemlerde ise farklı kültürünü ve yaşayış tarzlarını görmek için gidebilirsiniz. Şehir kendine özgü mimari yapıları ile Libya kültürünü olduğu gibi yansıtmıştır. Hükümet binaları, oteller ve konutlarda bazı tasarımlar dikkatinizi çekebilir.

Bingazi’de düzenlenen en önemli festival etkinliği Ghadames Festivalidir. Bu festival her yıl Sahra çölü yakınlarında yapılmaktadır. Genellikle Ekim ayında gerçekleştiriliyor. 3 gün süren bu festivali görmeniz size keyif verecek doğrusu.

Bingazi’de gezip göreceğiniz yerlere listemizde yer verdik.

1 – 23 Temmuz Gölü

Şehrin Akdeniz’e açılan bir kolu olarak nitelendirilen göl, yaklaşık olarak 100 hektarlık bir alana hakimdir. Oldukça güzel manzaraya sahip olan gölü, keyifle gezebilirsiniz.

2 – Bingazi Hayvanat Bahçesi

Turistlerin ilgi gösterdiği yerlerden biri hayvanat bahçesi oluyor. Bingazi Hayvanat Bahçesi, bir İtalyan firması olan Cairtieri Trieste tarafından 1991 yılında yaptırılmış. Yeşilliklerle dolu park oldukça geniş bir alana hakimdir. Doğa ile iç içe olmayı sevenler için beğenilen bir yerdir.

3 – Museum of the Crimes of Dictator ( Diktatörün Suçları Müzesi)

Müze, İtalya’ya karşı yapılan bağımsızlık ilanından sonra inşa edilen sarayın olduğu yerde bulunuyor. Sonraki yıllar Kaddafi karşıtı eylem yapanların içerisinde ölen pilot için onur müzesi haline getirilmiştir.

4 – Omar Al Mokhtar Cami

Kentin merkezinde yer alan cami ihtişamı ile turistlerin ilgisini çeken bir ibadethanedir. Devasal avizeleri, iç tasarımı ve işlemeleri ile insanları büyülüyor. Sanatın iç içe geçtiğin bu muazzam yapıyı mutlaka görmelisiniz.

Biletmar:
Leave a Comment

Bu site çerezleri kullanmaktadır.