New York’da ne yenilir ne içilir ?

new-york-yemekleri

1900’lü yılların başında İtalyan göçmelerin New York’a getirdiği bir lezzet olan pizza o zamandan bu yana bu şehrin adıyla anılmıştır. İnce ve bir o kadar yumuşak tabanlı New York pizzanın en önemli özelliği hafif mozarella peyniri ve klasik marinara sosudur. Pizza uzmanlarının bir görüşü de şehrin suyunun hamurunu bu denli lezzetli kılan unsur olduğudur.

New York uçak bileti sayfamızdan, en ucuz New York uçak bileti fiyatlarını karşılaştırıp, kolayca satın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

New York Yemekleri

Bagel

İçi yumuşacık, dışı parlak ve kıtır. Kentliler için bagel yapımının bir sanat olduğu bile düşünülebilir. 1880’lerde Batı Avrupalı Yahudi göçmenler tarafından şehre hediye edilen bir lezzet olan bagel ya da bizdeki adıyla “açma”nın en lezzetli çeşitleri bu şehirde üretilmektedir.

Hotdog

Hotdog’u ilk defa 1871’de Alman asıllı kasap Charles Feltman Coney Island’da satmaya başlayalı tam 143 sene olmuş. İşte o günden bugüne hotdog tipik bir New York fastfood’u olarak biliniyor.

Donut ve Cronut

The Simpsons çizgi dizisini sevenler hak verecektir: Homer Simpson’un kesinlikle bir bildiği var! New Yorklular donutlara “Cronut“lar kadar deli olurlar. _Cronut _ne mi? 2013’te yeme içme aleminde fenomen olmuş, kruvasan ve donut arası hibrid bir lezzet. Tatmayan bilemez.

Cheesecake

Bir cheesecake vardır bir de New York cheesecake vadır. Siz de dünya bir yana cheesecake bir yana diyenlerdenseniz aradaki farkı bilirsiniz. 1929 yılında New Yorklu bir restoran sahibi olan Arnold Reuben, cheesecake’i ailesinin icat ettiğini söylemiştir. O gün bugündür New York’taki tüm menülerde tatlının adı cheesecake olarak yer almaya başladı. Daha iyi yapanlar olmuş sanırım çünkü Reubenler listemizde yok.

Çavdar ekmeği arası sığır pastırması

Kasap SussmanVolk 1887’de ilk pastırmalı sandviçi yaptığından beri ünlü bir New York yiyeceği olan bu enfes sandviçin içindeki pastırma genellikle sığır etinden yapılır ve hazırlanması için kuru baharatlarla dinlendirilip tütsülenir.

Cupcake

Cupcake’ler yani küçük kalıplarla yapılan keklerin ilk defa ortaya çıkışı 1796 yılında yayınlanan bir Amerikan yemek kitabında tarifinin yer almasıyla olmuş. Şu anda cupcake dükkanları arasında rekabet o kadar yoğun ki, çok farklı lezzetlerin yanı sıra çok güzel görüntülere sahip binlerce çeşit ürün var.

Burgerler

Efsaneye göre ilk hamburger 1800’lerde vatan hasreti çeken Alman denizcilere, yaşadıkları şehir olan Hamburg’u hatırlatmak için hazırlandı. Eğer bir de ıslak hamburgerlerden seviyorsanız New York hamburger özleminizi yatıştıracak tek şehirdir.

Biletmar:
İlgili Gönderi
Leave a Comment

Bu site çerezleri kullanmaktadır.