Kişinev’de Gezilecek Yerler

Kişinev'de Gezilecek Yerler

Kişinev’de Gezilecek Yerler Moldova’ya yolunuz düşerse başkent Kişinev’i görmeniz iyi bir gezi deneyimi kazanmanızı sağlayacak.

Moldova Ukrayna ve Romanya’nın arasında kalmış bir ülke. Moldova’ya 90 gün vizesiz ziyaret gerçekleştirebilirsiniz. Gitmişken başkent Kişinev mola noktanız olabilir. Rus etkisinin görüldüğü ülke de Romanya ile özleştiğini de görebiliriz. Şehirde kiliseler, müzeler, doğal yeşillikli parklar en sevilen yerlerdendir. Kentin 40 metre dışında şarap mahzenleri yer alır. Eğer hediye almak isterseniz mahzenlere uğrayabilirsiniz.

1 – Puşkin Müzesi

Rusya’nın önemli yazarlarından biri olan Puşkin Kişinev’e sürülmüştür. Ona ait eşyalar ve eserlerde Puşkin müzesinde sergileniyor.

2 – Etnografya ve Tarih Müzesi

Şehrin en çok ziyaretçi alan müzesidir. Müzenin iki büyük kısmı bulunur. İlk kısmında sizi bitkiler karşılarken ikinci kısmında ülkeye ait geçmiş zamanlarda ki insanların eşyaları ve kıyafetleri sergilenir. Ülkenin geçmişine ait ve tarihi eserleri gördüğünüz de müzenin oldukça bilgi verdiğini göreceksiniz.

3 – Albisora Caddesi

Kişinev’in merkezinde yer alan cadde, en ünlü ve en eski caddedir. Cadde üzerinde bankalar ve genel merkez binaları bulunuyor.

2 – Stefab Cel Mare Parkı

Moldova’nın en eski parkıdır. Önceki ismi ise Rus yazar Puşkin’in adıdır. Ancak sonraki yıllar değiştirilmiştir. Park genellikle insanların buluşma noktalarındandır. Parkın içerisinde Modova tarihinin önemli kişilerinin heykellerinin bulunduğu bir alan vardır.

3 – Manuc Bei Tarihi Müzesi

Kişinev şehrinin tarihi geçmişine ait eser ve eşyaların bulunduğu müze, mutlaka görülmesi gerekenlerdendir.

4 – Patria Sineması ve Ulusal Opera, Balo Salonu

yüzyıldan beri filmlerin sergilendiği, halka açık salon, serin akşam vakitlerinde değerlendirebileceğiniz güzel bir alternatiftir.

5 – Valea Morilor Meydanı

Valea meydanı, tarihi binalarla çevrilidir. Meydanda gezinize mola verebilir elçilikleri ziyaret edebilirsiniz.

 

Biletmar:
Leave a Comment

Bu site çerezleri kullanmaktadır.