Hong Kong Gezi Rehberi

hong-kong-gezi-rehberi

Asya’nın en güzel ve en zengin yerlerinden biri olan Hong Kong, Çin’in güneyinde yer almaktadır. Aynı zamanda Türklerin vizesiz giriş hakkı da  mümkündür. Bu şehri tam anlamıyla gezebilmeniz için 3 veya 4 gün konaklamanız yeterlidir. Ancak içerisinde Disney ve Ocean Park gibi muhteşem eğlence merkezlerine de gitmek isterseniz, biraz daha fazla kalmanız gerekir. Hong Kong’ta mutlaka gezilmesi gereken yerleri sizler için derledik.

Hong Kong’ta gezilmesi gereken yerler nerelerdir?

Nathan Caddesi

Nathan Caddesi, Kowloon yarımadasında bulunan şehrin en hareketli caddesidir. Aynı zamanda, The Golden Mile adıyla da bilinmektedir. Bu cadde alışveriş tutkunları için paha biçilmez bir yer.

Victoria Zirvesi

Hong Kong’un en yüksek noktası olan bu  zirveye çıktığınızda, tüm şehri ayaklarınızın altında hissedeceksiniz. Zirve 554 metre yüksekliğindedir. Her yıl milyonlarca turistin akın ettiği bir yerdir. Buraya ulaşmak için Peak Tramvayı’nı kullanabilirsiniz. Şehrin sembolü olan ve tepesinde bulunan Peak Tower ise, en çok ziyaretçi alan yerdir. Bu bina Wok şeklinde ve 396 metre yüksekliğindedir. Victoria Zirvesinden şehrin fotoğrafını çekebilmek, sizin için harika bir deneyim olacaktır.

Disneyland Hong Kong

Bu park dünyanın en küçük ancak en yeni Disneyland tema parkıdır. Bununla birlikte, diğerleri gibi farklı bölümlere ayrılarak tasarlanmıştır. Bu bölümler, Main Street USA, Adventure World, Fantastic World, ve Tomorrow World’ur. Bu şehre gelindikten sonra muhakkak ziyaret edilmesi gereken yerlerin başında gelir.

Hong Kong Uzay Müzesi

Uzay hakkında ayrıntılı bilgi  sahibi olmak istiyorsanız, bu yer tam da size göre. Aynı zamanda şehrin en önemli müzelerinden biridir. Bununla birlikte, her yaştan ziyaretçinin eğlenerek gezeceği bu yer, 8000 metrekare üzerine kurulmuştur. Yani oldukça büyüktür.

Hong Kong Park

Hong Kong bilindiği üzere oldukça kalabalık bir şehirdir. Bu kalabalıktan bunalan ve sakin bir yer arayışında olanlar için, bu park paha biçilmez bir yer. Aynı zamanda berrak görüntüsü ile şehrin en çok ziyaretçi alan parkları arasında. Parkın tasarımı yanında, sunduğu hizmetler de  muhteşemdir. HongGong’tan bu parkı ziyaret etmeden ayrılmamanızı tavsiye ederiz.

Biletmar:
İlgili Gönderi
Leave a Comment

Bu site çerezleri kullanmaktadır.