Marakeş Gezi Rehberi

marakeş-gezi-rehberi

Tanrının ülkesi anlamına gelen Marakeş, Fas denilince akla gelen ilk şehirdir. Bir diğer ismi de Kızıl şehir olan bu yer, adını toprağın renginin kızıllığından almıştır. Yürüyerek keşfedilebilen şehir, kuzey afrika’nın en egzotik ve gizemleri yerleri arasındadır. Ayrıca Tensift-Al Haouz’un güneybatı ortasının başşehri olmakla birlikte, Atlas dağlarının eteklerinde bulunan bir yerleşkedir. Fas’ın kültürünü yansıtan bu bölgede, ziyaretçilere yönelik birçok gezilecek yer bulunmaktadır.

Marakeş’te gezilecek yerler nelerdir?

Ali Bin Yusuf Medresesi

Zamanında Fas’ın en önemli dini eğitim yeri olan Ali Bin Yusuf Medresesi, ismini bu şehri geliştiren Sultan Ali Bin Yusuf’tan almıştır. Saadian Hanedanı tarafından yaptırılan bu medrese, 1565 yılında tamamlanmıştır. Girişte sizi karşılayacak yeşil havuz, zamanında öğrencilerin etrafına toplanıp ders dinledikleri yerdi. Bunun yanında duvarlara ince ince işlenmiş mozaikler de, sizi o zamanlara götürecek.

Majorella Bahçeleri

1919 senesinde Marekeş’e taşınan Lacques Majarolle adında bir ressamın, dünya turu esnasında topladığı bitkilerle oluşturulmuş bu bahçe. İsmini de ressam Majorella’dan almıştır. Bir birinden güzel egzotik bitki ile donatılan bu bahçe, daha sonra Fransız bir modacı tarafından satın alınmıştır. Modacının ölümünün ardından külleri bu bahçeye serpiştirilmiş. Daha sonra düzenli bakımları ile dünyanın eşiz botanik bahçeleri arasında yer almıştır.

Cma el-Fna Meydanı (Jeaa el-Fnaa)

Jemaa el-Fnaa Meydanı, Marakeş’in en popüler noktalarından biridir. Yerel halkın belirli günlerde ihtiyaçlarını karşılamak için gittikleri bir çeşit Pazar yeridir aslında. Pazar ortalarında bulunan, Marekeş mutfağına has lezzetleri tatmadan geçmeyin deriz. Bu meydan Kutubiye Camiisi’yle pazar yerinin birleşme noktasıdır. Ortam, gündüzleri oldukça sessizken geceleri de bir o kadar canlı ve hareketlidir. Satıcılar, seyyar yemek salonları, yılan oynatıcıları, müzisyenler, falcılar gibi çeşit çeşit eğlenceyle karşılamanız mümkün.

Gueliz

Adeta Fas’ın modern yüzü halini almış Gueliz, yorucu alışveriş ve yoğun kalabalıktan sıkılmış kişilerin adresi. Buranın sakinliği ile rahatlayıp huzurun keyfini çıkarmanızı öneririz. Yalnız Starbucks gibi markalarla karşılaştığınız bu semt, size ilk bakışta Fransa’yı anımsatabilir.

 

Biletmar:
Leave a Comment

Bu site çerezleri kullanmaktadır.