Green Card Nedir?

Green Card Nedir?

Amerika hayali olan herkesin Green Card’ı duyduğunu söyleyebiliriz. Peki size birçok hak tanıyan ve Amerika’da rahat olmanızı sağlayan bu Green Card nedir?

Green Card nedir?

Amerika Birleşik Devletleri her yıl dünyanın her köşesinden göçmen kabul etmekte.  Amerikan Göçmen Bürosu, her yıl Amerika Birleşik Devletleri’ne az göç veren ülkelerden gelen insanları artırmak için bir çekiliş düzenlemektedir. Bu çekilişlere sadece ülkesinden az göç veren veya hiç göç vermeyen ülkeler katılabilir. Ülkemiz az göç veren bir ülke olduğu için T.C vatandaşları bu çekilişlere katılabilir. Amerika her yıl bilgisayardan otomatik olarak yapılan çekilişlerde 55 bin’e yakın Green Card vermektedir. Green Card sayesinde Amerika’da istediğiniz devlet dairesinde veya özel sektörde çalışabilir ve dilediğiniz yerde oturabilirsiniz. Green Card sahibi olduktan sonra Amerika’da kendi işinizi kurabilirsiniz ve orada ki üniversitelerden eğitim alabilirsiniz. Amerika Devlet Üniversitelerine burs başvurusunda bulunup eğitim masraflarına büyük oranda indirim sağlatabilirsiniz.

Tavsiye Edilen Yazı

Türk Vatandaşları İçin Ucuz Ülkeler

Green Card aldıktan 5 yıl sonra isteyen kişi, ABD vatandaşlığına başvurabilir ve tam vatandaşlık alabilir. Seçme ve seçilme hakkı haricinde Amerikan vatandaşlık haklarından birçoğuna sahip olurlar. Bu çekilişe başvurmak için bir yaş sınırı yoktur ama en az lise mezunu olmak ve uzmanlık isteyen bir iş dalında ki senelik iş deneyiminiz olması şartı vardır. Green Card çekilişine katılmak tamamen ücretsizdir. Çekilişler açıklandıktan sonra sonuçlar direk size söylenmez sonuçları öğrenmek için başvuru durum kontrol sayfasını takip edebilirsiniz.

Green Card sahibi olan kişiler kendi ülkelerindeki vatandaşlığını kaybetmezler.  Green Card başvurusu yaparken formu iyi incelemeli ve doğru bir şekilde doldurmalısınız. Formun ingilizce olması ve biraz karışık olması nedeniyle her yıl birçok insanın başvuruları çöpe gitmektedir. Green Card sahipleri Amerikan sürücü belgesi alabilir ve Amerika’ya bağlı eyaletlere yolculuk edebilirler. Eğer evliyseniz eşinizle ayrı ayrı başvurular yapabilirsiniz bunda herhangi bir sorun bulunmamaktadır. Amerika Birleşik Devletleri size iş bulmaz, gittiğiniz zaman kendi işinizi kendiniz bulmak zorundasın. Gittiğiniz zaman konaklamadan da siz sorumlusunuz yani evinizi kendiniz bulmak zorundasınız. Green Card sayesinde Amerikan vatandaşlarının yararlandığı tüm sosyal haklardan yararlanabilirsiniz.

Green Card Örnekleri

Biletmar:
İlgili Gönderi
Leave a Comment

Bu site çerezleri kullanmaktadır.