Araç Trafiğine Kapalı 9 Şehir

Araç Trafiğine Kapalı 9 Şehir

Caddeleri araç trafiğine kapalı olup, yaya ve bisikletlere yerini bırakan 9 şehir bulunuyor.

Günümüzde trafik sorunu ve insanların fazla araçlar ile kargaşa imtihanında olmaları yaşanan olumsuzluklar içerisinde bulunuyor. Şehrin yoğunluğu ve trafiğine de çıkmak istemeyen insanlar bir hayli fazla. Bazı şehirlerde bu soruna bir çözüm yolu getirilmiş ve araçlar şehir trafiğine kapalı hale getirilmiş. Yayalar ve bisikletler için açılan cadde ve yollar yeni uygulamaları da beraberinde getiriyor.

Araç Trafiğine Kapalı Şehirler

Madrid – İspanya

Uçak bileti sayfamızdan, en ucuz Madrid uçak bileti fiyatlarını karşılaştırıp, kolayca satın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Şehirde motorlu araçların şehir merkezinden 1 kilometrelik bir alana girmeleri yasaklanmış. Araçsız alanların yerleri ise genişletilmeye devam ediyor. Verilen alanlara park izin olmayan araçlara yüksek miktarda para cezası verildiğini söyleyelim. İlerleyen zamanlarda da şehrin 120 noktasına 1500 bisiklet konulacak.

Paris – Fransa

Uçak bileti sayfamızdan, en ucuz Paris uçak bileti fiyatlarını karşılaştırıp, kolayca satın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Şehirde araçsız hafta sonları diye bir uygulama başlatıldı. Madrid caddeleri gibi Paris’te de araçlara kapalı yolları görebilirisiniz. 2001 yılına bakıldığı zaman araçsız insanların sayısı %40 iken şimdi bu sayı %60’a çıkmıştır. Küresel ısınmaya farkındalık için insanlar araç kullanım sayısını azaltmaya ve bu konu ile ilgili yeni çalışmalar yapılmaya başlanmış.

Çengdu – Çin

Çin’de araç trafiğine kapatılacak yerlerin genel amacı şehri dev çevre yolları ile boğmamak.

Tavsiye Edilen Yazı

Teknolojiden Uzak Tatil Rotaları

Hamburg – Almanya

Uçak bileti sayfamızdan, en ucuz Hamburg uçak bileti fiyatlarını karşılaştırıp, kolayca satın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Hamburg’da yapılan 20 yıllık gelecek planda şehirde yeşillik alanlar arttırılacak, park ve oyun alanları birbirlerine bağlanacak.

Helsinki – Finlandiya

Şehirde konut sayısı artacağını öngören yetkililer bunun için önlem almaya başlamışlar. Şehirde araçsız kent planları yapılması amaçlanıyor.

Milano – İtalya

Uçak bileti sayfamızdan, en ucuz Milano uçak bileti fiyatlarını karşılaştırıp, kolayca satın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Motorlu taşıt kullanımının önüne geçmek için Milano’da da yeni plan uygulamaları yapılmaya başlanıyor.

Kopenhag – Danimarka

Uçak bileti sayfamızdan, en ucuz Kopenhag uçak bileti fiyatlarını karşılaştırıp, kolayca satın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Dünya’da en çok bisiklet kullanımına önem veren şehir Kopenhag’dır. Şehirde araç kullanımına kapalı alanlar her yıl genişlemeye devam ediyor.

Dublin – İrlanda

Motorlu araçları şehir merkezinden arındıran Dublin’de araçsız alanlar arttırılmaya devam ediyor.

Tavsiye Edilen Yazı

En İlginç Airbnb Evleri

Masdar – Birleşik Arap Emirlikleri

Şehirde motorlu araçların yerine elektrikli, tek kabinli araçların üretimine karar verilmiş. Araçlar güneş ve rüzgar gibi enerjilerden faydalanarak çalıştırılacak.

Biletmar:

Yorumları Göster (0)

İlgili Gönderi
Leave a Comment

Bu site çerezleri kullanmaktadır.