Dortmund Gezi Rehberi

dortmund gezi rehberi

Dortmund; futbol ve biranın Avrupa’daki başkenti olarak anılsa da sanayi, teknoloji, tarih, kültür ve doğasıyla da Batı Almanya’nın gözde kentlerinden. Avrupa’nın en büyük kanalı olan Dortmund-Ems Kanalı ile ikiye bölünmüş şehir; uçsuz bucaksız yeşil korulukları ve doğal güzellikleriyle de cazibesini artırmaya devam ediyor. Tarihin, kültürün, sanayinin, futbolun ve doğanın birleştiği Dortmund’da mutlaka gezilip görülmesi gereken yerler ise şöyle…

Dortmund’da Gezilecek Yerler

Dortmund U Kulesi

Dortmund U Kulesi; şehre ilk yapılan gökdelenlerden biri olması ve kentin her yerinden görülebilmesiyle, Dortmund’un sembolü olmuş. Eski yıllarda; bira işletmesi olan bu kule, şu an kültür ve sanat merkezi olarak kullanılıyor. Kulede yer alan Ostwall Müzesi’nde; 1940’lardan beri, dünyaca ünlü birçok sanatçıya ait koleksiyonlar sergileniyor. Resim, heykel, grafik ve fotoğrafların sergilendiği müzede; Salvador Dali ve Pablo Picasso’ya ait eserler de yer alıyor. Özellikle sanat severler için Dortmund’da mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Signal Iduna Park

Ünlü futbol takımı Borussia Dortmund’un sahaya çıktığı önemli bir arena olan Signal Iduna Park, sadece Almanya’nın değil tüm dünyanın efsane futbol stadyumu. Futbol tutkunlarını hayrette bırakacak büyüklükte olan stadyum, futbol karşılaşması izlemek isteyenlere ayrıcalık sunuyor.

Westphalia (Vestfalya) Park

Dortmund’un en güzel yeşil alanlarından olan Westphalia Park; çiçekleriyle ve muazzam ağaçlarıyla Almanya’nın en büyük parkları arasında yer alıyor. Doğal güzelliğiyle rahatlamak, dinlenmek ve piknik yapmanın yanı sıra birçok festival ve etkinliğe de ev sahipliği yapıyor. Signal Iduna Park’a yakın mesafesiyle de gezilmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Aziz Reinold Kilisesi (Reinaldi Kirche)

Dortmund’da, şehir merkezindeki en çok ziyaret edilen mekanlardan olan Aziz Reinold Kilisesi, 104 metre yüksekliğindeki çan kulesi ve 6500 kg ağırlığındaki devasa çanı ile dikkat çekiyor. 13.yy’dan kalmış olan bu kilise, turistler tarafından çan kulesine merdivenle çıkılabildiği için de büyük ilgi görüyor.

Otomobil Müzesi

Dortmund’da özellikle de antika otomobil tutkunlarının mutlaka ziyaret etmesi gereken yerler arasında Automobile Museum geliyor. Tüm Alman otomobil markalarına ait çeşit çeşit renklerde ve modellerde, hayran kalacağınız birçok araba görülmeye değer güzellikte meraklılarını çağırıyor.

Rombergpark Botanik Bahçesi

Birçok eşsiz bitki türünün ve asırlık ağaçların sergilendiği Rombergpark, Dortmund’un en güzel mekanları arasında yer alıyor. Botanik bahçesi; bisiklet ve yürüyüş yollarıyla, tüm renkleri bir arada görebileceğiniz, kendinizi güzel bir rüya içinde hissedeceğiniz muhteşem doğasına çağırıyor.

DFB Müzesi

Dortmund’un en çok ziyaret edilen müzelerinden olan DFB, spor severlerin hayran kalacağı bir mekan. 2006 yılında inşa edilen müzede; Alman futbol ve spor tarihinin, günümüze dek uzanan hikayesine tanıklık etmiş objeler, ziyaretçilere sunuluyor.

Hoesch Müzesi

Sanayi ve teknolojiye merak duyanlara hitap eden Hoesch Müzesi, 1800’lü yıllardan kalan, endüstriyel ve çelik imalatına ait ekipmanlara ev sahipliği yapıyor. Müzenin; Dortmund’un çelik sanayisindeki devi olan Hoesch Fabrikası’nın, eski çalışanları tarafından kurulmuş olması; teknolojinin yanı sıra, insan emeğindeki ayrıcalığı da gözler önüne seriyor.

Biletmar:
İlgili Gönderi
Leave a Comment

Bu site çerezleri kullanmaktadır.