Wellington’da Ne Yenir?

Wellington'da Ne Yenir?

Wellington’da ne yenir, ne içilir gibi bir çok soruya bu yazımızda cevap bulabilirsiniz. Wellington mutfağı genel olarak İngiliz ve Maorilerin mutfağının karışımı olarak karşımıza çıkmaktadır.

Wellington’ da güzel lezzetlere denk gelebilirsiniz. Yeni Zelanda et tüketen ve et tüketmeyi seven ülkeler içerisinde yer alıyor. Ülke genelinde et çeşitleri farklı tatlar ile birleştirilecek  insanlara sunuluyor. İlk etapta yemek listesinde et çeşitlerine rastlıyoruz. Ülkede kuzu eti, geyik eti, domuz eti sık tüketiliyor. Yerli halkın öğlenleri çok çeşitli tüketebilecekleri yemek çeşitleri bulunmasa da,  sabah kahvaltıları ve akşam yemekleri çeşitli lezzetlere yer verilir. Şehirde her yıl düzenli olarak festivaller düzenlenmektedir. 1 hafta boyunca düzenlenen festivallerde konserler ve eğlenceli gösteriler düzenlenmektedir. Bu festivallerde de yer yer ülkede sunulan lezzetlere stantlarda rastlayabilirsiniz.

Wellington Yemekleri

Geyik Eti

Geyik eti şehrin ünlü restoranlarında sizlere sunuluyor. Farklı bir lezzeti olan geyik eti insanlar tarafından oldukça sevilen bir tat. Eğer daha önce geyik eti tüketmediyseniz Yeni Zelanda’ya ayak basıp bu lezzeti tatmadan gelmeyiniz.

Kuzu Eti

Kuzu etine şehirde hemen hemen her yerde rastlayabilirsiniz. Sulu yemeklerin içerisine de konulan kuzu eti, lezzet katan bir çeşittir. Kuzu etinin kullanıldığı birçok çeşit menüde karşınıza gelmektedir.

Balık

Ülkenin etrafı okyanusla çevrili olduğu için balık türlerine her restoranda görebilirsiniz. Özellikle dülger balığı, ringa balığı, istiridye, kerevit, kırmızı levrek, epinephelinge yoğun olarak tüketilen balık çeşitlerindendir. Balıkların yanına mezelerde servis edilerek değişik sosları tatmanıza imkan tanınır.

Fransız Peynirleri

Şehirde blue de bresse ve camembert, brie, montahne blue gibi Fransız peynirleri sıkça tüketilmektedir.

Meat Cake

Kıtanın geleneksek kahvaltısı Meat Cake, soslu ve etli bir yemektir.

Kumara

Kumara ülke genelinde sevilen, tatlı patates olarak tüketilen bir yemektir.

Paua Ravioli

Özel yemekler içerisinde olan Paua Ravioli, özel soslu bir istiridye yemeğidir.

Pavloda

Kremalı bir kek ile meyve parçacıklarının birleştirildiği Pavloda tatlısı en sevilen tatlılar içerisindedir. Kivi meyvesi ile yapılan tatlılarda en çok tercih edilenler arasında raflarda yerini almaktadır. Wellington’a gidip bu güzel lezzetleri tatmadan dönmeyin.

Biletmar:
İlgili Gönderi
Leave a Comment

Bu site çerezleri kullanmaktadır.