Vilnius gezi rehberi yazımızda, Vilnius ile ilgili bir çok soruya yanıt bulabileceksiniz. Hepsi birbirinden değerli olan tarihi yapıları Vilnius’da ziyaret edebilir, şehrin geçmişi hakkında birçok bilgiye sahip olabilirsiniz.
Vilnius’a kısa süreliğine geliyorsanız birbirine yakın olan gezilecek mekanları görme şansınız yüksek. Çünkü şehirde görmeniz tavsiye edilen yerlerin çoğunluğu birbirine yakın. Bu sayede hem ulaşım zorluğu çekmemiş olursunuz hem de zamanınızı güzel değerlendirmiş olursunuz.
Vilnius uçak bileti sayfamızdan, en ucuz Vilnius uçak bileti fiyatlarını karşılaştırıp, kolayca satın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Makalede Neler Var?
1 – Litvanya Ulusal Müzesi
Litvanya Ulusal Müzesi ülkenin en eski müzesidir. Litvanya tarihinde büyük önem taşıyan eserlerin çoğunluğu bu müzede sergilenmektedir. Litvanya’nın kültürünü yansıtan ve arkeolojik mirası sayılan eserlere turistler tarafından yoğun ilgi gösteriliyor. Kral Mindaugas’ın heykeli ise bu müzenin önünde yer alıyor. Müzeye giriş ücreti bulunuyor.Yetişkinler 2 Euro, Öğrenciler ise 1 Euro ücret ödüyorlar. Müze her gün saat 10:00 ve 18:00 saatlerinde açık oluyor.
2 – Mickiewicz Müzesi
Sanatçıların el yazılarını, şiirlerini ve özel eşyalarının toplandığı bu müze, Adam Mickiewicz tarafından açılmıştır.
3 – Tüm Azizler Kilisesi
Göz alıcı yapılardan biri olan tüm azizler kilisesi, yavruağzı rengi ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Kilise barok mimarisi ile inşa edilmiştir. İbadethane önceki yıllarda müzeye dönüştürülse de şimdilerde Katolik Kilisesi olarak ayakta duruyor.
4 – Gediminas Kulesi
Yukarı Kale olarak adlandırılan bu kule, şehrin manzarasını ayaklarınızın altına seriyor. Kulenin yüksekliği 48 metreyi buluyor. 1930 yılında inşa edilen kule, 3 katlı askeri bir yapıdır.
5 – Şafak Kapısı
Vilnius’da 1522 yılında inşa edilen beş kapıdan tek ayakta kalan yapı Şafak kapısıdır. Şehirde tüm kapıların üzerine Meryem Ana’yı simgeleyen figürler konulmuştur. Bu figürlerin konulmasının amacı şehri koruduklarının düşünülmesidir.
6 – Büyük Dük Sarayı
Büyük Dük Sarayı 15. ve 17. yüzyıllar arasında diplomatik açıdan önemli bir saraymış. Şimdilerde saray içerisinde 2 salonlu müze bulunuyor. Rehberler eşliğinde salonları gezip, bilgi alabiliyorsunuz.
Leave a Comment