Uçakta Cep Telefonu Kullanımına Neden İzin Verilmiyor?

Uçakta Cep Telefonu Kullanımına Neden İzin Verilmiyor?

Cep telefonu kullanım oranları giderek artarken, uçak yolculukları gibi durumlarda cep telefonlarının kesinlikle kullanılmaması gerekmektedir. Uçuş öncesinde cep telefonu kullanımı ile ilgili detaylı bilgiler yolculara aktarıldığı gibi cep telefonlarının kapalı konuma getirilmesi gerektiği gibi belirtilir. Kişiler uçak yolculuklarında cep telefonlarının herhangi bir zarar gelmeyeceğini düşünerek gizli bir şekilde telefon kullanmaya çalışmaktadır. Fakat cep telefonlarının uçak yolculukları sırasında kullanılması çok farklı tehlikelere yol açabilir. Son teknolojilere rağmen hala bu konuda kesin bir çözüm bulunamadığından dolayı cep telefonunun kapatılması, yolculuğun bu şekilde yapılması oldukça önemlidir.

Uzman değerlendirmelerinde yolculuklar sırasında cep telefonlarının kullanılmasının uçak sistemlerine zarar verdiği belirtilir. Cep telefonlarının uçak yolculuklarına zarar vermesinin en önemli nedeni ise kişinin havada olmasıdır.Havada olunması nedeniyle, çok geniş bir kapsama alanına sahip olunur. Bu nedenle cep telefonları daha güçlü sinyal göndermeye başlar. Fakat uçaklarda kullanılan sistemlerin de bu sinyaller nedeniyle zarar görmesi ve çeşitli sorunların yaşanabilmesi mümkündür.

Bu nedenle uçak yolculuğunda kişilerin cep telefonu kullanılmasına izin verilmez.

 

Uçakta Cep Telefonu Kullanımına Neden İzin Verilmez?

Bugüne kadar cep telefonu kullanımına bağlı olarak çok büyük tehlikleler yaşanmamış olsa da cep telefonu kullanımının yasaklanması ve izin verilmemesi de bu tip tehlikelerin oluşmasında şu ana kadar etken durumundadır. Yolcular her ne kadar uzun sürecek yolculuklar sırasında cep telefonlarını kullanarak zaman geçirmek istese de şu anda pek çok farklı hava yolu firması telefonların kullanılmasına izin vermez.

Sondönemlerde Hava Güvenliği Ajansı (FAA) tarafından hazırlanan raporlarda,elektronik cihazların yolculuklar sırasında herhangi bir risk taşımadığı netbir şekilde açıklanır. Rapor dahilinde pek çok farklı havayolu firması ceptelefonu kullanımına izin vermeye başladı. Türkiye sınırları içerisinde ceptelefonu kullanımı hala yasak olsa da yurt dışında şu an için bazı firmalarkullanıma izin veriyor. İlerleyen dönemlerde bu konudaki araştırmalarınderinleştirilmesi, kişilerin yolculuklar sırasında cep telefonu kullanmasını damümkün hale getirebilir. Konu ile ilgili uzman değerlendirmesinde kişilerin ceptelefonu kullanma noktasında farklı seçeneklere sahip olabileceği fakat bukonudaki son kararın hava yolları firmalarına bağlı olacağı ifade ediliyor.

 

Biletmar:
İlgili Gönderi
Leave a Comment

Bu site çerezleri kullanmaktadır.