Uçak Bileti Satın Alırken Dikkat Etmeniz Gereken Kurallar Nelerdir?

Uçak Bileti Satın Alırken Dikkat Etmeniz Gereken Kurallar Nelerdir?

İlk defa uçak yolculuğu yapacak kişiler, uçak bileti satın almadan önce bu konuda hakkında detaylı bilgi almalıdır. Uçak bileti satın alırken dikkat etmeniz gereken kurallar, ilerleyen süreçlerde sorun yaşamanızı önler ve bu nedenle de mutlaka bilet satın alma öncesinde iade, iptal ve değişiklik gibi durumlara hakkında işlem yaptığınız hava yolu firmadan destek almalısınız.

 

Tüm Firmalar Aynı Prosedürü Uygulamaz

Firmaların uyması gereken ortak kurallar olduğu gibi firmaların kendine özel olarak geliştirdiği ve mevzuatlara uygun farklı düzenlemeler olabilmektedir. Bu tür durumlarda da kişilerin hizmet alırken bu detaylara göre hareket etmesi gerekir.

 

Yolculuk TarihinizeDikkat!

Uçak yolculuğu yapmak isteyenlerin uçak bileti satın alırken,dikkat etmesi gereken en önemli detaylardan birisi de yolculuk tarihinin kesin olup olmadığıdır. Özellikle kişiler kesin bir tarih belirleyemediyse kişilerin bilet satın alması sakıncalı olabilir. İade, iptal ve değişimlerde kişilerin ceza ödemesi ya da daha fazla ücret ödemesi gerekebilecektir. Bu nedenle de kişilerin bilet satın alma aşamasında tüm bu detaylara dikkat etmesi gerekir.

 

Bilet İadesi Şartları

Bilet iadesi durumlarında firmaların kendine göre düzenlemeleri vardır. THY’de uçuş saatinden 12 saat önce kişilerin iptal işlemi yapması halinde yüzde 10 ceza kesintisi uygulanır. Anadolu Jet’te ise iptal işlemlerinde bilet fiyatı ne olursa olsun 60 TL’lik bir kesinti uygulanmaktadır. Bu tip durumlarda görüldüğü gibi firmalara göre farklı düzenlemeler geliştirilmiştir ve kişilerin bilet satın aldığı firmaya göre durumu değerlendirmesi gerekir.  

Bu tip durumlar kişiler, uçak bileti satın alma aşaması vesonrasında yaşayacağı sorunları önler. Bilet almanın en önemli detayı,kesinleşmiş yolculuklar için önceden uygun fiyatlar üzerinden bilet almaktır.

 

Biletmar:

Yorumları Göster (0)

İlgili Gönderi
Leave a Comment

Bu site çerezleri kullanmaktadır.