Tel Aviv’de Ne Yenilir Ne İçilir

Tel Aviv'de Gezilecek Yerler

Tel Aviv’de Ne Yenilir Ne İçilir?Tel Aviv bölgesinde farklı kültürlere ait benzer malzemelerle yapılan  yüzlerce yemek görme imkanınız olacaktır.

Orta Doğu bölgesinde birbirinden lezzetli birçok yemek çeşitlerine den geliyorsunuz. Tel Aviv’de dünyaca ünlü bazı lezzetlerin doğduğu yerdir. Osmanlı zamanında Orta Doğu bölgesinde hakim olduğu yerlere yemek kültüründen miraslar bırakmıştır. Yöresel lezzetlerimizden bazılarını Tel Aviv mutfağında görürseniz sebebi bu yüzdendir. Tel Aviv’in merkezinde Azura adında bir esnaf lokantası bulunuyor. 50yılı aşkın Kudüs’te hizmet veren restoran geçtiğimiz yıllarda Tel Aviv’e de açılmış. Diyarbakırlı Baba ilk dükkanda, Tel Aviv’deki dükkanda ise oğlu kalıyor. Yöresel birçok lezzetle bu dükkanda karşılaşabilirsiniz. Azura lokantasında yemek yemenizi şiddetle tavsiye edebiliriz. Bölgede et, tavuk, sebze ve deniz ürünleriyle yapılmış yemekleri çokça bulabileceksiniz.

1 -Sabich

Tunusluların en iyi yaptığı salatalı sandviç Tel Aviv’de vejetaryenlerin çok sevdiği bir atıştırmalıktır.

2 – Maluweh

Maluweh Tel Aviv’in sabah kahvaltılarını süsleyen böreğidir. Oldukça lezzetli ve doyurucudur. İçerisine patates, peynir, kıyma koyulur. İç malzemesi koyulan börek yağda kızartılır.

3 – Cholent

Fasulyeden yapılan bu güveç akşam yemekleri için en iyi tercih olabilir. Ülkenin yöresel lezzetlerinden biridir.

4 – Almodrote

Kabak, yumurta, un ve peynir karışımında yapılan Almodrote, dereotu, biber ve kaşarda ilave ediliyor. Almodrote, İsrail’in meşhur yemeklerinden biridir.

5 – Kuru İncirli Strudel

Kuru incirli strudel, incirle hazırlanan bir tatlıdır. Üzeri badem, tarçın ve ceviz ile süsleniyor.

6 – Off Tapuzim

İsrail mutfağının bir diğer güzel lezzeti de Off Tapuzim yani portakallı tavuğudur. Genellikle pilav ile servis edilir. Fransız yemeğine benzese de tat olarak farklı lezzete sahiptir.

7 – Humus

Orta Doğunun en meşhur mezelerinden birisi humustur. Humus nohut, tahin ve limon suyundan hazırlanıp yemeklerin yanında servis edilir.

Biletmar:
Leave a Comment

Bu site çerezleri kullanmaktadır.