Saraybosna’da ne yenir, ne içilir?

saraybosna-yemekleri

Saraybosna’da ne yenir sorusuna, bu yazımızda cevap bulabilirsiniz. Balkanların kenti Saraybosna, mutfak konusunda oldukça zengin. Klasik balkan yemeklerinin yanı sıra kendine özgü yerel lezzetleri de bulunan Saraybosna, bu bakımdan yapılan gezileri çok daha özel ve eğlenceli kılıyor. Özellikle yemek yemeyi seven kişiler için vazgeçilmeyecek kentlerden birisi olan Saraybosna, farklı börek türleri, köfteleri ve trileçe tatlısıyla kısa sürede sizi de kendisine çekecek.

Saraybosna uçak bileti sayfamızdan, en ucuz Saraybosna uçak bileti fiyatlarını karşılaştırıp, kolayca satın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Saraybosna’da Neler Tercih Edilmeli?

Şehirde popüler lezzetlerden birisi olan ve iyi bir başlangıç yapmak isteyenlerin ilk tercihi Begova Çorbası. Bölgeye özel bir lezzet olan bu çorba tavuk ile yapılır ve bol sebzeleriyle oldukça besleyicidir.  Kentin vazgeçilmez lezzeti ise köfte. Çok farklı tariflerle yapılan köfte, kentin her noktasında farklı bir lezzete bürünmüş durumda. Bu açıdan köfteyi seven kişiler için Saraybosna çok daha anlamlı olacaktır.

Balkanların ortak tatlarından birisi olan börek, Saraybosna için de özel ve önemli.  Peynirli, kıymalı, patatesli ya da lahanalı.  Akla gelmeyecek pek çok farklı türüyle börek yemek isteyenler için Saraybosna sınırsız seçenekler sunuyor.  Kentte bir çeşit dolma yemeği olan sarajevski sahan, salata yemeyi sevenlerin vazgeçemediği bir salata türü şopska salatası ya da dünyaca ünlü trileçe tatlısı da yine tercih edilebilecekler arasında.

 

Biletmar:
Leave a Comment

Bu site çerezleri kullanmaktadır.