Paris Hayranları İçin, Paris’te Geçen Filmler

paris-film

Bu yazımızda sizlere Paris’te Geçen Filmler ile alakalı bir liste hazırladık. İşte aşk dolu kentte geçen en iyi 10 film. Fransa’nın başkenti olan Paris, dünyanın en çok ziyaret edilen şehirleri arasında yer alır. 12 milyon insanın yaşadığı Paris’in, sahip olduğu kültürel miraslarıyla, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde adına sıkça rastlanır. En ünlü yapısı ise herkesin mutlaka duymuş olduğu Eiffel Kulesi’dir. Fransa’nın başkenti olduğu kadar, romantizmin de başkenti olarak bilinen Paris, birçok sinema filmine de ev sahipliği yapmıştır. Birçok insanın görmek ve gezmek istediği Paris’e karşı olan merakınızı, izleyeceğiniz filmlerle, belki bir nebze de olsa giderebilirsiniz. Gideremiyorsanız, hemen Paris uçak bileti alıp, aşk şehri Paris’e yolculuğa çıkabilirsiniz.

Paris’te Geçen Filmler

AMELIE

IMDB 8.5

Jean-Pierre Jeunet’nin yönetmen koltuğunda oturduğu Amelie, sinemaseverleri hem tebessüm ettirip hem de düşünmeye davet ediyor. Annesini hiç beklemedik bir anda kaybetmiş olan Amelie, babasıyla da sağlıklı bir ilişki içerisinde değildir ve yaşadığı zorluklara rağmen oldukça hayat dolu genç bir kadındır. Kendisini insanlara yardım etmeye ve insanların hayatlarını mutlu kılmaya adayan Amelie, bir gün kendi yalnızlığının farkına varacaktır. Kendi mutluluğu için de bir şeyler yapmak isteyen Amelie’nin hayatı, evde bulduğu bir kutu ve kutunun sahibine ulaşma çabasına girmesiyle değişecektir.

 

BEFORE SUNSET (Gün Batmadan)

IMDB 8.1

Richard Linklater tarafından yönetmenliği üstlenilen Before Sunset, izleyicisini diyaloglarıyla içine çeker. İlginç bir hikaye olarak nitelendirilebilecek olan Before Sunset’ın esas karakterleri bir Fransız kadını olan Celine ve Amerikalıı yazar Jesse’dir. Jesse ve Celine, Budapeşte’den Viyana’ya seyahat ettikleri sırada trende karşılaşırlar ve yolculuk boyunca, kendilerini uzun bir sohbet içerisinde bulurlar. Fakat sohbet yolculuk sonrasında son bulur. Aradan 9 yıl geçtikten sonra, yazar Jesse ve Celine yeniden karşılaşırlar ve birbirlerine anlatacakları çok şey olmasına rağmen, yine sohbet için birkaç saatleri vardır.

 

THREE COLOURS: BLUE (Üç Renk: Mavi)

IMDB 8.0

Sinema dünyasının en iyi yönetmenleri arasında gösterilebilecek olan Krzysztof Kieslowski’nin, kült üçlemesi Mavi, Beyaz ve Kırmızı’nın ilk filmi olan Three Colours: Blue, Julie’nin kocasının ölümünden sonraki hayatına odaklanıyor. Juliette Binoche’un hayat verdiği Julie, kocası ve çocuğuyla yolculuk yapmaktadır. Yolculuk esnasında geçirdikleri kaza sonucunda yalnızca kendisi kurtulur. Kocasının ölümünden sonra, kocasına dair öğrendikleri sonucunda, Julie yaşadıkları evi ve bu çevreyi terk edecektir.

 

Tavsiye Edilen Yazı

Paris’te Gezilecek Yerler

Tavsiye Edilen Yazı

Paris’te Ne Yenilir? Ne İçilir

 

RATATOUILLE (Ratatuy)

IMDB 8.0

Ratatuy, Paris severler için şehrin eğlenceli halini sinema dünyasına taşıyor. Animasyon film olan Ratatuy filminin başrolü şişman fare Remy. Remy, yemek yemeyi çok seven bir faredir ve tek amacı aşçı olabilmektir. Bu hayalini gerçekleştirmek adına Paris’in yolunu tutar. Böylece Remy’nin serüveni başlar.

 

LOVE ME IF YOU DARE (Cesaretin Var mı Aşka?)

IMDB 7.8

Birbirlerini çocukluktan beri tanıyan Julien ve Sophie, cesaret üzerine kurulmuş bir oyun ile yakınlaşmaya başlarlar. Çocukluktan süregelen bu oyuna göre, her ikisi de birbirine cesaret gerektiren bazı görevler vermektedir. Julien’in annesi ölmek üzeredir ve Sophie ise göçmen olduğu için bir takım sıkıntılarla baş etmek zorundadır. Zorlu hayatlara sahip olan Julien ve Sophie’yi oynadıkları bu oyun, birbirlerini daha iyi tanımalarını ve birbirlerine yaklaşmalarını sağlar.

 

MIDNIGHT IN PARIS (Paris’te Geceyarısı)

IMDB 7.7

Bir Woody Allen filmi olan Paris’te Geceyarısı, Sonbahar’da evelenecek olan Gil ve Inez çiftinin yollarının Paris’e düşmesini ve sonrasında gelişen olayları konu alır. Inez’in babası iş gereği Paris’e gider ve çift de bunu fırsat bilip Paris’te tatil yapmak ister. Gil, bir süre sonra şehirde geceyarısı yaşadığı ilginç olaylar sonucunda, şehre karşı büyük bir hayranlık duymaya başlar. Bu durum Gil2in edebiyatçı yönünü yeniden ortaya çıkarır.

 

PARIS JE T’AİME (Paris, Seni Seviyorum)

IMDB 7.4

Birbirinden usta yönetmenlerin elinden çıkmış olan Paris, Seni Seviyorum, farklı aşk hikayelerini konu alır. Yönetmenler Paris’i, şimdiye kadar sinemaya taşınmadığı farklı yönleriyle taşıyarak, Paris Seni Seviyorum filmi aracılığıyla şehre farklı bir bakış açısı kazandırmıştır.

 

2 DAYS IN PARIS  (Paris’te 2 Gün)

IMDB 6.9

Jack ve Marion çifti, New York’ta yaşamaktadır ve çıkmış oldukları tatillerinin 2 gününü Paris’te geçirmeye karar verirler. Jack, Paris fikrini başlarda sevse de, Marion’ın sıklıkla karşılarına çıkan eski sevgilileri ve devamında gelişen olaylar, Jack’i şaşırtacaktır.

 

COCO BEFORE CHANEL (Coco Chanel’den Önce)

IMDB 6.7

Dünyanın en önemli moda tasarımcılarından biri olan Coco Chanel’in hayat hikayesine odaklanan filmde, gerçek adıyla Gabriella Chanel’in Paris’e taşınmadan önceki zamanları anlatılıyor.

 

LE WEEK-END (Paris’te Bir Hafta Sonu)

IMDB 6.4

Yaşlı bir çift olan Nick ve Meg, evliliklerinde otuzuncu yıllarına gelmişlerdir. Paris’e balayından beri bir daha gitmeyen çift, aşklarını tazelemek adına, evliliklerinin otuzuncu yılında Paris’e gitmeye karar verirler.

Biletmar:
İlgili Gönderi
Leave a Comment

Bu site çerezleri kullanmaktadır.