Napoli’de ne yenir ne içilir?

napoli-yemekleri

İtalya’nın Güneyinde bulunan Napoli, ülkenin üçüncü büyük kenti konumundadır. Bünyesinde oldukça tarihi eser barındıran şehrin, yemek yönünden de bir o kadar ileri seviyede olduğu söylenmektedir.  Birçok lezzetiyle adeta bir gurme cenneti olan bu kent, İtalyan pizzasının doğduğu yer olarak bilinmektedir. Pizzalarının yanı sıra şarapları, mozzarella peyniri ve makarnalarıyla da ünlü olan bu şehir, ismini aldığı napolitenin en lezzetli olduğu yerdir. Ayrıca pizzanın Romalılardan farklı olduğu Bu şehirde pizzalar, daha kalın hamurlu ve az malzemeli yapılır. Böylece daha doyurucu olur.

En ucuz İstanbul Napoli uçak bileti fiyatlarını karşılaştırıp, kolayca satın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Napoli Yemekleri

Margherita

Kentin en ünlü pizzası olan Margherita; domates, mozzarella ve fesleğenle hazırlanmaktadır. Bu pizzanın ilginç de bir hikayesi vardır. Kısaca değinecek olursak, Napoli Kraliçesi Margherita, halkının severek yiyeceği ulusal bir yemek yapılmasını istemektedir. İçerisinde bulundurduğu renklerle Napoli bayrağını andıran Margherita Pizzası tercih edilmiş ve o günden sonra İtalyan pizzası olarak anılmıştır. Diğer pizzalardan başka bir farkı ise oldukça  büyük ve hesaplı olmasıdır.  Malzemelerinin az olmasının nedeni ise, İtalyanların malzemenin ne kadar artarsa, mozzarella ve domates tadının o kadar az hissedileceğine inanmalarıdır.

Nochuella

Nochuella, Napoli de bulunan bir tür içecektir. Bu içecek kahveye benzeyen bir çeşit olmakla birlikte, ilginçtir ki menülerde de yer almamaktadır. Fakat garsona söylediğiniz takdirde o hemen anlayıp yanınıza getirecektir.

Limoncello

Limoncello ise şehre özgü tatlardan biridir. Sağlam mutfak kültürüne sahip olan her ülkenin, mutlaka kendine özgü içkisi olduğu söylenmektedir. Güney İtalya’nın mutfak kültürünün vazgeçilmezlerinden biri olan bu içki, yemeklerden sonra hazma yardımcı olması için ikram edilir. Ayrıca bu likör, basit limon likörü olarak adlandırılırken, %28-32 alkol oranı içerir ve Napoli’de yetişen limon kabuklarından yapılır.

Baba tatlısı

Baba tatlısı, bu şehirde yapılan ülkeye özgü bir tatlıdır. Bu tatlı bir nevi bizdeki şambaba tatlısıdır. Fakat farklı olarak içerisinde alkol bulunur. Alkol olarak ise rom kullanılmaktadır. Ayrıca büyük ölçüde yoksul işçi sınıfından izler taşıyan Kent, bu sebepdendir ki oldukça ucuz ve ekonomiktir.

 

Biletmar:
İlgili Gönderi
Leave a Comment

Bu site çerezleri kullanmaktadır.