Nairobi’de Ne Yenir?

Nairobi'de Ne Yenir?

Nairobi’de ne yenir, ne içilir gibi bir çok soruya bu yazımızda cevap bulabilirsiniz. Fransız, Etiyopya, İtalyan, Fransız  yemek çeşitlerine kadar uzanan restoranları ile Nairobi sevilen lezzetleri sunan bir şehirdir.

Nairobi uçak bileti sayfamızdan, en ucuz Nairobi uçak bileti fiyatlarını karşılaştırıp, kolayca satın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Kenya’nın başkenti olan Nairobi Amerika fast food çeşitlerinden yerel lezzetlere kadar çeşitli yemekleri sizlere sunmaktadır. Şehirde yöresel lezzetleri tatmak istediğinizde güzel yapan restoranlar sizleri ziyafete davet etmektedir. Bu restoranların içerisinde popüler olanların varlığı gibi bütçenize uygun yerlerinde olduğunu belirtelim. Lüks restoranlar şehrin güneyinde bulunan lüks otellerin içerisinde yer alır. Zengin banliyölerde bunlara dahil.

Şehirde ocak ve şubat aylarında ” Restoran Haftası ” olarak adlandırılan bir kutlama düzenlenmektedir. Bu kutlamalarda yöresel lezzetler ve dünya mutfağından çeşitli yemekler insanlara sunulmaktadır. Pahalı yemekler ise bu haftada indirimli olarak menülerde yerlerini alır. Ziyaretçiler bu aylarda şehre akın ederler. Yerli ve yabancı birçok turist bu haftada değişik lezzetlerin tadına bakmaktadırlar. Bu lezzetlere gelin birlikte bakalım.

Nairobi Yemekleri

1 – Pilau

Şehrin en ünlü yemeklerinden birisi olan Pilau,  çeşitli baharatlarla yapılmış bir yemektir. Açıkçası baharatların verdiği güzel bir lezzet damaklarda enfes bir tat bırakıyor.

2 – Mandazi

Mandazi bir çeşit hamur işidir. Ülkemizde olduğu gibi Kenya’da da hamur işi hem doyurucu hem de sevilen yemek çeşitlerindendir.

3 – Ugali

Ugali yemeği bölgesel olarak farklı isimlere bürünmüş olan bir yemektir. Yemek ülke genelinde ekmek niyetine yenilmektedir. Mısır unu ve su ile yapılan bu yemek oldukça doyurucu bir besin seçeneğidir.

4 – Chapati

Kenya’da hamur işlerinin meşhur olduğunu söylemiştik. Chapati yemeği ise bizim kültürümüzde olan katmere benzemektedir.

5 – Irio

Kenya’nın meşhur yemeklerinden bir diğeri olan Irio, bezelye, patates ve mısırdan oluşan bir yemektir.

6 – Nyama Choma

Ülkemizde en sevilen lezzetlerden bir tanesi olan mangalda kızartılmış et, Kenya genelinde de sıkça tüketilen bir yemek olmaktadır.

7 – Githeri

Fasulye, mısır ve bezelyeden oluşan bu yemek sebzelerinde katılmasıyla sevilen bir lezzet olmaktadır.

8 – Antilop Eti

Sebze yemeklerinin yanı sıra et yemekleri de Kenya kültüründe yer edinmiştir. Antilop eti de sevilen yemeklerden bir tanesidir.

Biletmar:
Leave a Comment

Bu site çerezleri kullanmaktadır.