Medine’de Ne Yenilir Ne İçilir

Medine'de Ne Yenir?

Medine’de Ne Yenilir Ne İçilir rehberinde Arapların yemek kültürlerini sizlere yansıtan şehir Medine’de, Hint ve Pakistan mutfağıyla karşılaşıyoruz.

Suudi Arabistan mutfağını en güzel yansıtan şehirlerden birisi Medine’dir. Kutsal şehir Medine’de hurma,zemzem en çok ilgi gören yiyecek ve içecekler içerisinde yer alıyor. Ancak fast food da insanlar tarafından sıkça tercih edilmektedir. Suudi Arabistan’ın en meşhur fast food zincirleri Al Baik’tir. İnsanlar bu mekanların önünde fast food çeşitlerini yiyebilmek için kuyruğa giriyorlar. Kentte, Medine’de Ne Yenilir Ne İçilir mutlaka yemeniz gereken meşhur yemekleri ise mercek altına aldık.

Medine’de Gezilecek Yerler

  1. Rice with Lamb and Patato

    Medine’de kuzu etleri restoranlarda sıkça menülerde yer almaktadır. Rice with lamb, kuzu yemek çeşitlerinden bir tanesidir. Birde yumuşacık pişmişse tadına doyum olmayacak nefisliktedir. Genelde et, yanında pirinç pilavı veya patates ile servis edilmektedir. Akşam yemeği içi tercih edeceğiniz doyurucu bir yemektir.

  2. Kebab el Mirou

    Ülkemizde olduğu gibi Arap şehirlerinde de kebap ünlü yemeklerdendir. Özellikle ızgarada yapılan kebaplar közlenen domates ve biberlerle bütünleştirilir. Türk kebaplarına göre malzeme olarak neredeyse aynı malzemeleri kullansa da işçiliği ve Medine hamaratlığı işin içinde olduğu için kebap zevkinize farklı tat katacaktır. Közlenmiş biber ve domates kullanılması, Türk mutfağına benzerliğini gösteriyor.

  3. Stuffed Onions

    Arap coğrafyasında beğenilen yemeklerden biride stuffed onionstur. Soğanların içerisi kıyma harcı ile doldurulur. Salçalı sos ilave edilerek pişmeye bırakılır.

  4. Lugaımat

    Lokma tatlısı olan bu lezzet, şehirde en sevilen tatlı olmayı başarmıştır. Sade lokmalar ile neredeyse aynı olan Lugaımat tatlısı, üzerindeki Medine işçiliği ile yemeklerin ardından tercih edilen favori tatlıdır.

  5. Saudi Beef and Vegetables Soup

    Sağlıklı beslenmeye dikkat edenlerdenseniz sebzeli bir çorba akşam yemeğinizde size eşlik edebilir. Saudi Beef çorbası Arapların her restorandın da bulunuyor. Sebzeli çorbanın içerisinde dana veya kuzu eti parçaları da isteğe göre atılmaktadır.

  6. Chicken with Saffron Rice

    Medine’nin en ünlü yemeklerinden biri chicken with saffron rice’dir. Sarı renkte olan pilavın üzerine kızartılan tavuk konulmaktadır. Pilavın içerisinde bezelye, domates ve maydanoz yer alıyor.

Biletmar:
Leave a Comment

Bu site çerezleri kullanmaktadır.