Malaga Gezi Rehberi

malaga gezi rehberi

“Güneşin Şehri” olan Malaga, İspanya’nın Endülüs Özerk Bölgesindeki en büyük kentlerden birisidir. Avrupa’nın en güneyi olan bu bölgede, Endülüs tarihine tanıklık eden Malaga şehri; doğal güzelliklerinin yanı sıra, tarihi ve kültürel mirasıyla Arap ve Batı kültürünün bir sentezini oluşturmuştur.

Costa del Sol adlı “Güneş Sahilleri” üzerine kurulu bir şehir olan Malaga, neredeyse yılın 300 günü güneşli olmasıyla, muhteşem kumsallarına ve Akdeniz’in mavi sularına kendisini çekiyor. İspanya’ya gelen turistler için de en cazip mekanlarından birisi oluyor.

İspanya’nın 2. büyük liman kenti olmasıyla da önem kazanan Malaga şehri, Cebeli Tarık Boğazına 100km, Kuzey Afrika sahillerine de 130 km uzaklıkta bulunuyor. Bembeyaz evleri, taşlı yolları, gökyüzü ve deniz mavisini portakal çiçeklerinin kokusuyla birleştiren Malaga’ da mutlaka gezilip görülmesi gereken yerler ise şöyle…

Bu güzel şehri gezmek, görmek istiyorsanız Malaga uçak bileti almanız yeterli…

Malaga ’da Gezilecek Yerler

Gibralfaro Kalesi (Castillo de Gibralfaro)

Malaga’ da şehrin tarihi bölümünde yer alan Gibralfaro Kalesi, 11.yy’dan kalan Endülüs Emevi dönemine ait bir mimari. Bir dönem; deniz feneri olarak da kullanılmış olan bu yapı, deniz seviyesinden 130 metre yükseklikteki bir tepeye kurulmuş. Bu kale, Akdeniz’i ve şehrin manzarasını kuş bakışı izleme keyfi sunuyor.

Alkazaba (La Alcazaba)

Gibralfaro Kalesinin taşlı ve dolambaçlı yollarından, tepenin eteklerine indiğinizde göreceğiniz bir mekan olan Alkazaba; diğer Endülüs şehirlerindeki saraylara benzer mimarisiyle büyük ilgi görüyor. Alkazaba; kalesi, egzotik bahçeleri, su yolları ve havuzlarıyla Malaga’da doğayı ve huzuru arayanlar için mutlaka görülmesi gereken yerler arasında. Bu bölgede ayrıca Roma Dönemine ait bir antik anfitiyatro (Teatro Romano) da görülmeyi bekliyor olacak.

Malaga Katedrali (Malaga Cathedral)

Gibralfaro ve Alkazaba kalelerinin yıkılmış olan bölümüne 18.yy’da yapılmış Malaga Katedrali; dini resim ve heykellerin, el yazması eserlerin sergilendiği bir müze olarak sanat ve tarihi bir arada sunuyor.

Picasso Müzesi (Museo Picasso Malaga)

Gibralfaro Kalesinin yakınlarında bulunan Yahudi mahallesi içerisinde olan bu müze, aslen Malagalı olan ünlü ressam Picasso’nun, hayatına ve eserlerine dair birçok koleksiyon sanat severlere sunuyor.

Malaga Plajları

Malaga’nın 15 km uzunluğundaki mavi bayraklı plajları; denizin, kumun ve güneşin tadını çıkarmak isteyenler için güzel bir tatil vadediyor. Palmiye ağaçları ve Akdeniz’in temiz sularıyla süslenen muhteşem kumsallarıyla; özellikle Malagueta, Candado, Baños del Carmen plajları en çok tercih edilenler arasında yer alıyor.

Flamenko Müzesi (Museo De Arte Flamenco Pena Juan Breva)

Flamenko müzik sevenler için İspanya’nın en ünlü Flamenko şarkıcısı Juan Breva’nın adını taşıyan bu müzede, Flamenko müziğine dair her şey sergileniyor. Müzede; gitarlar, Flamenko dansçılarına ait kıyafetler ve meşhur ayakkabıları, gramofonlar, sanatçıların fotoğrafları, resim ve heykelleri müzik severleri bekliyor olacak.

Mijas Köyü

Şehir merkezine 35 km uzaklıkta olan bu şirin Endülüs köyü Mijas, Malaga’ ya gelindiğinde mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Bembeyaz evleri, daracık kıvrılan otantik sokakları ve kafeleriyle keyifli bir gezi sunuyor. Ziyaretçilerine ayrıca eşek veya faytonla gezinti deneyimi de sunan bu köy, Malaga’ da farklı alternatifler arasında bulunuyor.

Ronda-El Tajo Kanyonu

Ronda; El Tajo Kanyonunun ikiye böldüğü, tepe üzerine kurulmuş küçük küçük köylerden oluşan şirin bir kasaba. Yerden 200 metre yükseklikte olan bu kanyonu ve kasabayı birleştiren Puento Nuevo adlı bir köprü bulunuyor. El Tajo Kanyonu, köprüsünün altından akan Guadalevin Nehrinin mavi sularıyla ve vadisi boyunca uzanan yemyeşil bitki örtüsüyle Malaga’nın en romantik mekanları arasında yer alıyor. Kanyon üzerindeki bembeyaz evlerin mimarisiyle de bütünleşen izlemeye doyamayacağınız bu güzellikleri yakından görmeye ne dersiniz.

Biletmar:
İlgili Gönderi
Leave a Comment

Bu site çerezleri kullanmaktadır.