Kıbrıs Gezi Rehberi

Kıbrıs’ta birkaç gün için gidenler genellikle oradaki gece hayatı ya Casino oyunlarının yoğunluğu ve popülerliği için gitmektedir. Poker oyunları bile başlı başına turist çeken bir unsur haline gelmiştir. Fakat buna rağmen elbette Şehirde yapılabilecekler sadece bununla sınırlı değildir. Gezmesini, araştırmasını bilen biriyseniz, hele hele damağınıza düşkünseniz o halde Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tam olarak size göre.

Bu muhteşem şehri gezmek için Kıbrıs Uçak Bileti almanız yeterli…

Kıbrıs’ta Nereler Gezilmeli?

Görünüşte küçük bir yerleşim gibi görünse de şehrin içi oldukça yoğun olduğu için aktivite mekanları doğal olarak artıyor. Özellikle Girne, Lefkoşa gibi bölgeler ülkenin görece popüler bölgeleri. Ülkedeki Üniversite öğrencilerinin varlığı gen. Nüfusu da etkilemektedir. Şehire birkaç günlüğüne geldiyseniz öncelikle Lefkoşa’da yer alan Suriçi’ni görmeniz gerekir. Burası Kıbrıs’ta tarihin kalbinin attığı yerdir. Lefkoşa’da sokaklar genelde dardır ve arabaların giriş çıkışları biraz zordur. Suriçi’nin doğru bu yollar daha da daralır. Yine Lefkoşa’da bulunan Büyükhan da ilgi gören bir bölgedir.

Lefkoşa Selimiye Camisi, Türkiye’den gidenlerin keza yoğun ilgi gösterdiği bir yapıdır. Hilerion Kalesi, Barbarlık Müzesi, Pella Manastırı aynı şekilde görmeye değer yerler arasında. Denizin dibinde olan Girne Kalesi’nde fotoğraf çekmeyi unutmayın. Girne’de bulunan Girne Limanı ise buranın sembolleri arasındadır.  Yaz aylarında bu limanın çevresi oldukça hareketli bir hal almaktadır. Aziz Mamas Kilisesi, Mavi Köşk gibi yapıları da not ettiğiniz listeye dahil edin. Plaj olarak da Altınkum Plajı önerilir.

 

Biletmar:
Leave a Comment

Bu site çerezleri kullanmaktadır.