Kassel Gezilecek Yerler

kassel

Almanya’nın küçük ama en güzel şehirlerinden biri olan Kassel, İkinci Dünya Savaşı sırasında ciddi hasar gören bir şehir olmuştur. Bu nedenle Kassel neredeyse yeniden inşa edilmiştir. Buna rağmen birçok tarihi mekana ev sahipliği yapmaktadır ve turistik anlamda birçok gezilecek yeri bulunur. Bu tarih kokan şehri gezmek için Kassel uçak bileti almanız yeterli olacaktır. Kassel ziyaretiniz esnasında mutlaka uğramanız gereken turistik ve tarihi yerleri aşağıdan inceleyebilirsiniz;

Kassel’de Nereler Gezilir?

Grimm Kardeşler Müzesi: Grimm Kardeşler, dünya masallarına büyük katkıda bulunmalarıyla tanınırlar. Kendilerini dünyaya tanıtmada aracı olan bu masallar, şu an Kassel’de müze olarak kullanılan Grimm Kardeşler Müzesi’nde yazılmıştır. O dönemlerde bu müze, Grimm Kardeşler’in eviydi.

Fridericianum: Fridericianum, yine Kassel’in  tarihi yapılarından birisidir. 1799 yılında inşa edilen Fridericianum, Avrupa’nın ilk halka açık müzesi olma unvanına sahiptir. Müzede, dünyanın en çeşitli saat koleksiyonları yer almıştır.

Orangerie Müzesi: Kassel şehrinde zarar görmeden ayakta kalmayı başaran yapılardan birisi Orangerie Müzesi’dir. 1710 yılından sonra uzun bir süre saray olarak kullanılan yapı, şimdilerde müze olarak kullanılmaktadır.

Löwenburg Kalesi: Löwenburg Kalesi, 9. Wilhelm döneminde inşa edilmiş bir kaledir ve kale günümüze kadar en ufak bir değişiklik yapılmadan gelmiştir. Löwenburg Kalesi, Aslanlar Kalesi olarak da bilinmektedir. Yapıldığı dönemden hiçbir farkı olmayan, günümüze kadar aynı şekilde kalan kalede, 3. Napolyo’nun bile tutsak edildiği söylenmektedir. Çok uzun yıllardır ayakta kalmayı başaran kale, Alman ordularına da üstün hizmetler vermiştir.

Herkules: Şehrin her noktasından görülebilen Herkules anıtı, bu özelliği nedeniyle şehrin simgesi haline gelmiştir. Herkules’in olduğu yerden de, Kassel’in her yerini izleme şansını elde ediyorsunuz. Anıtın orijinali Napoli’de bulunsa da, Kassel’deki anıtında şehrin insanları için önemli bir yeri vardır.

Wilhelmshöhe Sarayı: 9. Wilhelm döneminde inşa edilen bir diğer yapıda Wilhelmshöhe Sarayı’dır. Grek-Roman eserlerini içerisinde barındıran Wilhelmshöhe Sarayı, şu an müze olarak kullanılmaktadır.

Biletmar:
İlgili Gönderi
Leave a Comment

Bu site çerezleri kullanmaktadır.