Gran Canaria de Las Palmas Gezilecek Yerler

gran canaria de las palmas

Gran Canaria de Las Palmas, Kanarya Adaları’nın başkentlerinden birisidir. Aynı zamanda İspanya’nın en büyük liman kentlerinden olan Las Palmas, Atlantik Okyanusu’nun maviliklerinde bulunan; Latin Amerika, Kuzey Afrika ve İspanya kültürüyle harmanlanmış bir Avrupa şehridir. Bu kültürel etkileşimini, mutfağına ve mimarisine de yansıtmış olan ada şehri, muhteşem doğasıyla da göz kamaştırıyor. Turistlerin akın ettiği bu adayı gezmek için Gran Canaria de Las Palmas uçak bileti almanız yeterli olacaktır.

Gran Canaria de Las Palmas; çölü, plajları, doğal güzellikleri, rengarenk evleri, gece kulüpleri, festival ve karnaval gibi kültürel etkinlikleriyle, yıl boyunca birçok faaliyete ev sahipliği yapıyor. Yılın, neredeyse her günü denize girme imkânı olan Kanarya Adaları’nın bu güzel şehrinden gezilip görülecek yerler ise şöyle…

Las-Canteras Plajı

Kanarya Adaları’nın en büyük plajı olan Las-Canteras, dünyanın en iyi kent plajlarından birisidir. Las-Canteras, 4 km uzunluğundaki mavi bayraklı ve ışıltılı kumsalını çevreleyen; dükkanları, barları, restoranları ve otelleriyle Las Palmas’ın gözbebeğidir.

Las Palmas’ın cazibe noktası olan bu plaj, sörf sevenlerin de en çok tercih ettiği yerlerden birisidir. Ayrıca; deniz kıyılarına yakın yerlerinde mercan kayalıkları bulunması, dalgaların gücünü azaltarak, yüzücüler için de ayrı bir rahatlık sağlamaktadır. Deniz ve kumsalı; gündüz olduğu kadar günbatımında ve gece vakitlerinde de ayrı bir güzellik sunuyor.

Maspalomas

Maspalomas; masmavi okyanus sularının, ışıltılı kumul tepesiyle birleştiği muhteşem manzaraya sahip bir plajdır. Las Palmas’ta mutlaka görülmesi gereken yerler arasında olan bu doğa harikası mekan; denizi, plajı ve çölü bir arada sunuyor.

La Vegueta Bölgesi

Las Palmas’ın eski şehir bölümü olan bu bölge, Orta Çağ’ı anımsatan mimarisi ve dar sokaklarıyla tarihe kısa bir yolculuk sunuyor. Bölgedeki katedral ve müzeler, kültür-sanat gezisi sevenleri bekliyor olacak.

El Museo Canario

Kanarya Adaları’nın en önemli müzesi olan bu yapı, 1879’dan beri adalara ve Las Palmas’a ev sahipliği yapıyor. Müzede; paha biçilemez arkeolojik buluntular, eski fotoğraflar, kitaplar, arşiv belgeleri gibi birçok koleksiyon sergilenmektedir.

Santa Ana Katedrali

Las Palmas’ın dini merkezi olarak kabul edilen bu katedralin; 15. Yüzyıldan kalan Gotik iç mimarisi ve 19. yy. Neo-klasik dış mimarisi dikkat çekmektedir. Günün belirli saatlerinde, katedralin kulesine asansör ile çıkarak; adanın, Atlantik Okyanusu’nun ve Las Palmas limanının muhteşem güzelliklerine şahit olabilirsiniz.

Columbus Evi (Casa de Colón)

Ünlü kâşif Kristof Kolomb’un 1492 yılında yaşadığı bu ev, günümüzde müze olarak kullanılmaktadır. Müzede, çok farklı dönemlere tanıklık etmiş objeler sergilenmektedir. Özellikle Amerikan mimarisine ait örnekler ve Amerika keşif haritaları ziyaretçilerin en çok ilgi gösterdiği eserler arasında bulunuyor.

Pérez Galdós Tiyatrosu

1887’de açılmış olan bu tiyatro, çeşitli tadilatlar yapılarak günümüzde de halen aktif olarak kullanılmaktadır. Tiyatro gösterilerinin yapıldığı bu mekân; caz, klasik müzik, opera ve bale etkinliklerine de ev sahipliği yapmaktadır.

Kanarya Adaları Botanik Bahçesi (Jardin Botanico Gran Canaria)

Las Palmas’ın egzotik bitkilerle kaplı bu muhteşem bahçesi, bisiklet ve yürüyüş yollarıyla doğa severleri ağırlıyor. Bahçe, özellikle ilginç kaktüs çeşitleriyle de ziyaretçilerin büyük ilgisini görüyor.

Doramas Parkı

Las Palmas’ın egzotik parklarından olan Doramas, şehrin merkezinde, muhteşem peyzaj mimarisiyle hemen dikkat çekiyor. Doramos Parkı; birçok bitki türü ve çiçeklerle süslenmiş, yapay şelaleleriyle, havuz, çeşme ve heykelleriyle doğa severleri ve biraz soluklanmak isteyenleri Las Palmas’ta bekliyor olacak.

Santa Catalina Parkı

Las Palmas’ın hem sosyal hem kültürel mekanlarından birisi de Santa Catalina Parkıdır. Şehirde her yıl düzenlenen; klasik müzik festivalleri, eğlenceli etkinlikler ve karnavalın yapıldığı cazibe merkezlerinden birisi olan bu park, ayrıca; açık havada hizmet veren kafeleri ve cazip restoranlarıyla popülerdir.

Biletmar:
İlgili Gönderi
Leave a Comment

Bu site çerezleri kullanmaktadır.