Gezilecek Yerler: Palma Mayorka

Palma Mayorka Gezilecek Yerler

Palma Mayorka, Balear Takımadaları’nın ve İspanya’nın en büyük adalarından birisidir. “Avrupa’nın Maldivler’i” olarak anılan Mayorka Adası, Akdeniz’in de en turistik mekanlarındandır.  Mayorka Adası’nın kent merkezi olan Palma şehri, Balear Adaları’na başkentlik yapmaktadır.

Palma Mayorka; deniz, kum ve güneşe doyamayacağınız plajları, tertemiz koyları, farklı kıyı türü seçenekleri ve gece kulüpleriyle birçok alternatif sunuyor. Palma, deniz tatili yapmak isteyenlerin yanı sıra; kültür ve doğa tatili için de harika adreslerden birisidir. Hala keşfedilmemiş bakir koylarının yanı sıra otantik köyleri, mağaraları, taş evleri, sessiz ve gölgeli dar sokaklarıyla muhteşem bir tatil vadediyor. Palma Mayorka’da nerelerde gezilir? Mutlaka görülmesi gereken yerler işte sizlerle…

Palma Mayorka’da Gezilecek Yerler

Palma Eski Şehir

Başkent Palma’da kültür gezisi yapmak isteyenleri birçok tarihi yapısıyla, eski şehir bölümü ağırlıyor olacak. Bölgede; kemerli geçişleri olan dar sokaklar ve cumbalı taş mimarili evlerin bulunması, bir Avrupa şehrinde değil de sanki Kuzey Afrika’daki bir şehirde geziyormuşsunuz hissi verebilir. Palma’nın bu bölgesinde, trafiğe kapalı sakin sokakların haricinde Endülüs mimarisindeki saray ve yapıları, tarihi katedraller ve kiliseleri, kale ve müzeleri ziyaret edebilirsiniz. Yorulduğunuz anda, her noktada soluklanabileceğiniz, kafe, restoran tarzı birçok mekanla da karşılaşmanız mümkündür. Birçok kültürün sentezlendiği bu ada şehrinin eski bölgesini, rahatlıkla yürüyerek gezebileceğiniz gibi faytonla da keşfe çıkabilirsiniz.

Mayorka Katedrali (Catedral de Mallorca)

Dünyanın en büyük gotik mimarideki katedralleri arasında olan bu yapının, geçmişi 1300’lü yıllara dayanıyor. Mayorka Katedrali, Palma Limanı üzerinde, denize nazır ve ihtişamlı mimarisiyle; özelliklede akşam vakitlerindeki muhteşem aydınlatmasıyla, şehirde en dikkat çeken mekanlardandır.

Passeig del Born

Palma de Mayorka’nın palmiye ağaçlarıyla kaplı en meşhur bulvarı olan Passeig del Born; kafe, restoran ve hediyelik eşya satan dükkanlarıyla, ziyaretçilerin en çok tercih ettikleri mekanlardan birisidir. Katedral çevresinde bulunan bu bulvarda; alışveriş yapabilir, kahve içmek veya dondurma yemek için küçük bir mola vererek gezinizi keyiflendirebilirsiniz.

Palma Almudania Sarayı

Mayorka Katedrali çevresinde yer alan Almudania Sarayı, 12.yy’da Endülüs Sultanlarının yaşadığı deniz manzaralı bir kale-saraydır (Alcazar). Sonraki yüz yıllarda, birçok ekleme yapılarak Endülüs ve Avrupa mimarisiyle sentezlenmiş olan bu saray; Palma’nın önemli yapıları arasında yer alıyor. Çağımızdaki İspanya kralının, Mayorka’ya geldiğinde rezidans olarak kullandığı Almudania, ziyaretçilere de açık olup müze olarak sergilenmektedir.

Palma Bellver Kalesi (Palma Castell de Bellver)

Kültür gezisi sevenler için Palma’da görülmesi gereken en güzel yerlerden olan Bellver Kalesi, yeşil bir tepe üzerine kurulmuş silindirik yapısı ve kuleleriyle dikkat çekmektedir. Sıra dışı mimarisiyle; İspanya’nın 1.’si, dünyanın ise 3.’sü olarak yer alan saraylardan birisidir. Mayorka’nın Müslümanlardan alınmasıyla, 14.yy’da yazlık saray olarak inşaa edilmiştir. 18 ve 19. yüzyıllarda hapishane olarak kullanılmış olan bu yapıda; şu an arkeoloji ve nümizmatik müzeleri bulunmaktadır. Ayrıca bu yapıdan, Palma Körfezi’nin harika manzarasını seyretmek de gezinize keyif verecektir.

Palma Liman Bölgesi ve Porto Cristo Plajı

Palma’nın en hareketli ve renkli mekanlarından olan liman bölgesi, tatilde; deniz ve eğlence arayanlar için ideal yerlerden birisidir. Bölgede bulunan Porto Cristo Plajı; güneşi, beyaz kumsalı ve masmavi berrak sularıyla, Palma’nın popüler sahillerinden birisidir. Plaj ve liman çevresinde birçok restoran, bar ve sabaha kadar açık olan kulüpler hizmet vermektedir. Palma’da; müzik, dans, eğlence ve denizi bir arada arayanlar için liman bölgesi meraklılarını bekliyor olacak.

Palma Arap Hamamları (Banys Arabs-Barri La Seu)

Palma’daki Endülüs tarihinden kalma bir diğer yapı olan Arap Hamamları, günümüzde müze olarak sergilenmektedir. Palma’nın Eski Şehir bölümünde yer alan bu hamamlar ve bahçesi, şehrin dar sokaklarını keşfe çıkmışken uğrayabileceğiniz mekanlar arasında yer alıyor.

Ejderha Mağaraları (Cuevas del Drach)

Palma de Mayorka’da mutlaka görülmesi gereken yerlerden olan bu muhteşem yeraltı mağaraları, Avrupa’nın en büyük yeraltı gölü olan Martel Gölü’ne de ev sahipliği yapıyor. Rehber eşliğinde, yeraltının epeyce derinliklerine inerek göreceğiniz bu mağaralar, maceralı ve harika vakitler geçirmeyi vadediyor. Mağaralarda gezerken, konser dinlemeye ve gölde botlarla gezinti yapmaya ne dersiniz? Palma’ya 1,5 saat uzaklıkta olan bu mağaraya, düzenlenen özel turlarla ulaşabilirsiniz.

Cala Pi Plajı

Palma’ya 40 km uzaklıkta olan ve Mayorka Adası’nın güneybatısında yer alan bu muhteşem plaj, adanın en temiz koyları arasında bulunuyor. Cala Pi; çam ağaçlarıyla kaplı kayalıkların arasına saklanmış, turkuaz ve lacivert renkli sularıyla, Palma’da mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır. Hem ailelere hem de yalnız tatil yapanlara hitap eden bu sakin plaj, özellikle hafta sonları yerli halk tarafından da tercih edilen bir mekandır. Bu bakir koy; hem ağaçlı beyaz kumsalı ve doğasıyla hem de çevresindeki tesisleriyle güzel bir tatil imkanı sunuyor.

Valldemossa Köyü (Musa’nın Vadisi)

Tramuntanya Dağlarının yemyeşil eteklerine kurulmuş olan bu Orta Çağ köyü, Palma’ya 25 km uzaklıkta bulunuyor. Bu köy, tarihi taş evleri ve çiçeklerle bezenmiş otantik sokaklarıyla adeta yıllara meydan okuyor. Köyün ana caddesi, birçok kafe ve hediyelik eşya dükkanıyla hizmet veriyor. Ayrıca köyde; ünlü müzisyen Chopin’in müzesi ve tedavi olduğu manastırla birlikte Orta Çağ yapısı olan Sancho Sarayı’da görülmeye değer. Valldemossa köyü; deniz kıyısında olmasa da doğası ve temiz havasıyla, Palma’da huzurlu vakitler geçirmeniz için mutlaka uğramanız gereken mekanlar arasındadır.

 

 

Biletmar:
İlgili Gönderi
Leave a Comment

Bu site çerezleri kullanmaktadır.