Erivan’da Gezilecek Yerler

Erivan'da Gezilecek Yerler

Erivan Sovyet döneminden kalma mimari yapıları ve Arnavut sokakları ile Ermenistan’ın görülmesi gereken güzel yeridir.

Erivan’da Sovyet döneminde birçok mimari yapı yapılmıştır. Zamanla gelişme gösteren şehir Ermenistan’ın başkenti olmuştur. Parkları, müzeleri ve sanat merkezleri ile turistlerin ilgi gösterdiği bölgelerden biri olmuştur.

1 – Ermenistan Tarih Müzesi

Ermenistan’ın tarihi geçmişine ait birçok eser bu müzede bulunuyor. Özellikle Bronz çağ’a ait olan semboller, kalkanlar, objeler ve madalyalar turistlerin ilgisini çekmeyi başarıyor.

2 – Halk Meydanı

Şehrin her bölgesini dolaşanların ilk soluklandıkları yer meydandır. Bu alan 1990 yılında meydan olarak anılmıştır. 1958 yılında Mimar Alexander Tamanyan tarafından tamamlanmıştır. Müzikle beraber fıskiye gösterileri de düzenleniyor.

3 – Cafesjian Merkezi

Şehrin en önemli kültür yerlerinden biridir. 1988 yılında depremden hasar görmüştür. Ancak sonra onarılmıştır. İçerisinde 2 adet bahçe ve 5 tane sergi alanı bulunuyor.

4 – Matenadaran

Katedral şeklinde olan bu yapının içerisinde 23 binden fazla el yazması kitap bulunmaktadır. Alanda 6 yazar ve birkaç bilim adamının heykeli yer alıyor.

5 – Erebuni Kalesi

3000 yıllık olan kale önemli bir tarihi yapıdır.

6 – Abovian Caddesi

Cadde üzerinde birçok tarihi yapı bulunuyor. Hem fotoğraf çekinmek hem de tarihi sokakları gezmek isterseniz Abovian caddesinden başlayabilirsiniz.

7 – Opera

Özgürlük meydanından girilen opera alanı, Almanya’da ki Dresden SemperOper’den ilham alınarak inşa edilmiştir.

8 – Mavi Cami

  1. yüzyıldan kalma Şii camisi olan Mavi cami, İran’ın desteği ile onarılmış. Mavi cami Gök Cami olarak da biliniyor.

9 – Kapalı Çarşı

Kapalı çarşı mimarisi güzel bir alanda kurulmuş. İçerisinde kuru sebzeler, hediyelik eşyalar, konserveler, halılar, kilimler ve takılar satılmaktadır. Mutlaka gitmeniz gereken bir çarşı.

 

 

Biletmar:
Leave a Comment

Bu site çerezleri kullanmaktadır.