Bozcaada ile İlgili Bilmeniz Gereken 5 Şey

bozcaada

Bozcaada; Ege’nin masmavi dalgaları arasındaki yeşil dar sokaklara, şehrin kalabalığından ve gürültüsünden kaçanların sığınacağı bir yer.

Çanakkale’nin küçük nüfuslu ve yüz ölçümlü ilçesi Bozcaada; Türk ve Rum kültürü hoşgörüsüyle harmanlanmış, sakinlik ve huzur arayanlar için bulunmaz bir yer.

Bozcaada, ülkemizin diğer ilçelerine göre günlük hayattaki uygulamalarında bazı farklar olmasıyla ve hiç köyü bulunmamasıyla gerçekten alıştığımız ezberleri bozuyor.

 

Ulaşım Tercihiniz Hangisi? Bisiklet, Scooter?

Bozcaada’ya ulaşım, Çanakkale-Ezine ilçesindeki Geyikli iskelesinden yapılan feribot seferleri ile sağlanıyor. Adada havaalanı olmadığından, Çanakkale il merkezinden önce karayolu ile Geyikli Beldesine gelinip sonra da buradan feribota binilerek Bozcaada’ya ulaşım sağlanır.

Bozcaada’da yaz aylarında, yollar trafiğe kapalı olduğu için feribottan inince arabanızı belediyenin otoparkına park etmeniz gerekir. Sokakların dar olmasından mıdır?  Ada içerisinde ulaşım; minibüs, taksiler ve tabanvay! ile yapılmaktadır ve tercihe bağlı olarak bisiklet veya scooter motor kiralanabilmektedir.  Mayıs ve Ekim ayları arasındaki tarihlerden sonra ise minibüs seferleri kaldırılır, arabalar trafiğe çıkabilir.

 

Nerelerde Gezilir?

Denizin, rüzgarın ve güneşin buluştuğu Bozcaada, kendine özgü mimarisiyle, Arnavut kaldırımlı dar sokaklarıyla sessiz, sakin ve temiz doğasıyla kafa dinlemek isteyenler için eşsiz bir yer. Bozcaada’yı gezmeye, ada sokakları ile başlayabilirsiniz. Görülmeye değer yerler ise Bozcaada Kalesi, Ayazma Manastırı, Bozcaada Müzesi, Şarap Fabrikaları ve Meryem Ana Kilisesidir.

 

Biraz Deniz Biraz Gökyüzü

Bozcaada’nın görülmeye değer güzelliklerine, plajlarındaki pırıltılı kumlarını ve şirin koylarını da eklemezsek olmaz. Ayazma ve Habbele plajlarıyla; Beylik, Tuzburnu, Akvaryum, ve Sulubahçe koylarıyla; adanın eşsiz doğasına bir kez daha tanık olacaksınız. Özellikle Ayazma plajı; deniz bisikleti, jet ski ve banana kiralayarak keyifli vakitler geçirmek için farklı alternatifler de sunuyor.

Akşamüstü vakitlerinde; adanın tarihi Polante Feneri’ne gitmek iyi bir fikir olacaktır. Fener ve rüzgar güllerinin bulunduğu bu bölgede, Ege Denizi’nin uçsuz bucaksız mavilikleriyle gün batımını seyretmek; yine adanın en yüksek tepesi olan Göztepe’den, adanın ve denizin eşsiz manzarasını kuş bakışı izlemek muhteşem olacaktır.

 

Sakin Bir Eğlence

Bozcaada’nın sakin ve huzurlu yapısı eğlenceye de yansımış bulunuyor. Ada; yüksek sesli müzik ve sabaha kadar süren çılgın eğlenceleri sevenlere pek hitap etmiyor.

Bozcaada’da canlı müzikli mekanlar, pub veya gece kulübü bulunmuyor. Gece hayatı; sokak kafe-barlarında oturulup, adanın lezzetli mezelerini ve yerel şaraplarını tadarak, sohbet eşliğinde geçiriliyor. Kumsalda yürüyüş yapmak, yıldızları seyretmek gibi daha romantik aktiviteler sevenler için ideal bir yer.

 

Bozcaada’dan Ne Alınır?

Bozcaada’da turistler çoğunlukla; adanın, gelincik çiçekleriyle yapılmış şerbet ve reçellerini almayı tercih ediyor. Bunun dışında; adaya özgü şaraplar, el işi ve seramik ürünler, Çanakkale’nin diğer ilçe ve köylerinden getirilen yöresel ürünler hediyelik olarak sunuluyor.

Biletmar:
İlgili Gönderi
Leave a Comment

Bu site çerezleri kullanmaktadır.