Bled Gezi Rehberi

bled-gezi-rehberi

Bled Şehri, pek çok çiftin balayı için tercih ettiği yerlerdendir. Slovenya’nın Güney batısında yer alan bu yere giderken, ağaçların gittikçe sıklaştığına tanık olacaksınız. Bu muhteşem doğasının yanı sıra, ormanın içinde bulunan küçük, şirin ahşap evler ile gezinizi mükemmel hale getireceksiniz. Bled Şehri’nde gezilmesi gereken yerleri sizler için derledik.

Bled uçak bileti sayfamızdan, en ucuz Bled uçak bileti fiyatlarını karşılaştırıp, kolayca satın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Bled’de gezilecek yerler nerelerdir?

Bled Kalesi

Bled’in en ünlü gezi mekanlarından biridir. Gölün etrafında yer alan bu kale, merkeze yürüyüş mesafesi uzaklığındadır. Dönemin en can alıcı mimarilerini görmek, tarih ve sanata ilgisi olan kişiler için birebir. Bu kaleden Bled Adası’nın manzarasını izlemek, sizin için harika bir deneyim olacaktır. Bu kaleye giriş ücreti ise sadece 10 euro.

Triglav Ulusal Parkı

Triglav, Avrupa’nın en eski parklarından biridir. Bu parka her yıl milyonlarca ziyaretçi adeta akın eder. Ayrıca oldukça eski olmasına rağmen, bu güne kadar hiç değişmeden aynı canlılığı ile gelebilmiş. İçerisinde nesli tükenmekte olan hayvanlara da ev sahipliği yapan bu park, tertemiz havası ve su şırıltıları ile sizleri huzura doyuracak.

St. Martin Klisesi

Bled’e gelip de bu kiliseyi ziyaret etmeyen yoktur sanırım. Gotik mimarisi ve kireç beyazı rengi ile insanı adeta büyülüyor. Bununla birlikte göl kenarında bulunan bu kiliseye giriş ücretsiz. Yanı sıra tepeye doğru uzaman merdivenini tırmanırken, iyi ki gelmişim diyeceğiniz bir mekan olacaktır. Sloven tarihin en önemli mimarlarının elinden geçtiği bu yapı, gerçekten görülmeye değer.

Bohinj Gölü

Burası, Slovenya’nın en büyük buzul gölü olarak bilinmekte. Triglav Ulusal Parkı’nın içinde bulunan bu göl, 42 metre derinliğinde ve 4 kilometre uzunluğundadır. Özellikle kayak sporlarına ilgi duyuyorsanız, mutlaka gitmenizi tavsiye ederiz.

Skogja Roka

Skofja Roka, bölgede ‘Ortaçağ Güzeli’ olarak tanımlanmaktadır. Nedeni ise Orta Çağ’dan kalan en güzel yapıtların bu bölgede yer almasıdır. Bu bölgenin dar sokaklarında kaybolmak isterken, kırmızı çatılı evlerini gözlemleyerek harika bir deneyim kazanacaksınız.

 

Biletmar:
Leave a Comment

Bu site çerezleri kullanmaktadır.