Billund’da ne yenir, ne içilir?

billund-yemekleri

Danimarka’nın en şirin ve aynı zamanda en küçük kasabası olan Billund, yemyeşil ve sakin doğası ile sizlere huzur verecek. Ayrıca; birbirinden güzel gezilip görülecek yeri olmasına karşın, damak çatlatacak lezzetleri ile de mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yer.

Billund Yemekleri

Koldt Bord

Koldt bord, Billund’un en sevilen lezzetleri arasında. Bununla birlikte, peynir, tatlı ve balık üçlüsünün karışımı olan bu tat, oldukça doyurucu.

Kızarmış Somon

Billund seyahatiniz sırasında, sık sık karşınızı çıkacak bir yemek kızarmış somon. Servis edilme esnasında sebzeler daha çok, parçalanmış halde değil de, bütün olarak koyulur. Bu yerin muhakkak tadılması gereken yemekleri arasında yer alıyor.

Frikaddeler

Dana ve domuz etinden yapılan bu köfteler, üzerine servis edilen kahverengi bir sos ile hazırlanıyor. Domuz eti tercih etmeyenler için, sipariş vermeden önce bunu belirtmeniz yeterli. Köftelere tadını veren daha çok eti değil, üzerine eklenen sos.

Ringa Balığı

Bu lezzetle, şehir aralarını gezerken çok kez karşılaşacaksınız. Deniz ürünlerinin oldukça popüler olduğu bu yerde, tadacağınız salamura yapılmış somon ile bambaşka bir deneyim yaşayacaksınız. Ve eminiz ki tekrar tekrar tatmak isteyeceksiniz.

Glogg

Sıcak şarabın kenti olan Billund, soğuk kış günlerinde size bu içeceği sunuyor. Bu şarabın tadına baktıktan sonra, diğerleriyle arasındaki farkı rahatlıkla görebileceksiniz. Ayrıca, serin yaz akşamlarında da sevdiklerinizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz bir çeşit.

Sosisli Sandviç

Danimarka’nın en popüler yiyeceklerinden biri olan sosisli sandviç, şehre özgü tadıyla bir daha vazgeçemeyeceğini bir lezzet. Bununla birlikte, içerisinde kızarmış soğan ve turşu bulunan bu yiyecek, geziniz esnasında açlığınızı anında yatıştıracak bir alternatif.

Aebleskiver

Bir çeşit krep olan Aebleskiver, Billund’un en sevilen tatlıları arasında.

Biletmar:
İlgili Gönderi
Leave a Comment

Bu site çerezleri kullanmaktadır.