Beyrut’ta Ne Yenir?

Beyrut'ta Ne Yenir?

Beyrut’ta ne yenir, ne içilir gibi bir çok soruya bu yazımızda cevap bulabilirsiniz. Beyrut’un meşhur yemekleri tabi ki Lübnan mutfağından geçmektedir. Bu lezzetli yemekler ise oldukça sevilen tatlarda olmaktadır.

Beyrut, seyahat etmeniz gereken yerlerden bir tanesi. Beyrut’ta Temmuz ve Ekim aylarında düzenlenen festivallere katılarak gezinizin harika geçmesini sağlayabilirsiniz. Gezerken yemek yemeyi de ihmal etmememiz için, doyurucu tatlara Beyrut’ ta rastlıyoruz.

Lübnan’ ın başkenti olan Beyrut, enfes yemeklere ev sahipliği yapmaktadır. Şehrin güzelliklerinin yanı sıra restoranlarında servis edilen yemek çeşitleri çoğu kişinin beğenisini kazanır cinsten. Akdeniz’in karakteristik yapısının izlerini taşıyan yemekler tahıllar, zeytinyağlılar ile birleşince ortaya lezzetli tatlar çıkmaktadır. Özellikle et çeşitli yemekler şehirde en çok tüketilen yemekler içerisinde yerini alır.

Beyrut uçak bileti sayfamızdan, en ucuz Beyrut uçak bileti fiyatlarını karşılaştırıp, kolayca satın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Beyrut Yemekleri

Et türleri

Et ülke genelinde de çok sevilen bir yemektir. Sulu yemeklerin içerisinde de tercih edilen et, yemeklere lezzet katmaktan geri kalmıyor. Ziyaretçilerden tam not alan et yemekleri, tavuk eti, kuzu eti, keçi eti, kırmızı et gibi çeşitlerden oluşmaktadır. Sebze ve tahıllarda Lübnan mutfağında çok tüketilen yiyecekler içerisindedir.

Arak

Arak Lübnan’ın geleneksel içeceğidir. Yemeklerin yanında genel olarak Arak isminde ki bu içki servis edilir.

Meğli

Meğli’ de bir içecek türüdür. Lübnan’ da özellikle yeni doğmuş bebeklerin doğumunu kutlamak için tüketilir. Böyle gelenekler Lübnan’da meşhurdur.

Kibbe Lebeniye

Pirinç ve yoğur ile pişirilen bu çorbanın içerisine küçük köfteler atılmakta. Bu çorba Lübnan kültürüne Türk kültüründen geçmiştir. Tadı damağınızda kalacak olan bu tat köfteli çorba olarak da biliniyor.

Falafel

Önemli bir baklagil olan nohudu daha önce hiç böyle görmediniz. Nohudu ezip püre haline getirdikten sonra değişik soslara bulayıp kızartan Lübnanlılar, bu lezzeti köfte şeklinde servis etmektedirler. Özellikle vejetaryenlerin favori yiyeceği Falafel olmaktadır.

Etli Humus

Doyurucu bir lezzet olan etli humus sıcacık sunulan bir yemektir. Nohutların ezilip püre haline getirilmesinin ardından ortası hafif açılarak tahin koyulmaktadır. Tahinin üzerine de et koyulup servis edilmektedir. Genellikle konulan et kuzu eti kavurması olmaktadır. Hem doyacağınız hem de seveceğiniz bu lezzeti tatmadan Beyrut’tan ayrılmamalısınız.

Biletmar:
İlgili Gönderi
Leave a Comment

Bu site çerezleri kullanmaktadır.