Bergen’de Ne Yenir?

Bergen'de Ne Yenir?

Bergen’de ne yenir, ne içilir gibi bir çok soruya bu yazımızda cevap bulabilirsiniz. Bergen çeşitli ve lezzetli yemeklerin yapıldığı, lüks restoranlarında bulunduğu şirin bir şehirdir.

Şehir merkezinde çeşitli lezzetleri tatmak için biraz zaman harcayabilirsiniz. Ancak bulduğunuz restoranlarda damak tadınıza uygun yemeklerin olduğunu göreceksiniz. Şehirde restoranların hemen hemen aynı kalitede olduğunu söyleyelim. Fiyatların daha uygun olduğu yerlere gitmek isterseniz de şehirden biraz uzaklaşmanız gerekebilir. Şehirde bulunan restoranlarda hem karnınızı doyurabilir hem de garsonların yoğun ilgisi ile karşı karşıya kalabilirsiniz.  Hatta o kadar ilgilidirler ki bahşiş vermek isteyebilirsiniz.

Bergen uçak bileti sayfamızdan, en ucuz Bergen uçak bileti fiyatlarını karşılaştırıp, kolayca satın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Bergen mutfağında yöresel lezzetlerin yanı sıra dünya mutfağından da lezzetler bulunmaktadır. Genellikle restoranlarda dünya mutfağından sunulan lezzetler daha çok ön planda olmaktadır. Restoranların genelinde ucuz olan yemekler balık çorbası ve pişmiş morina lezzetidir. Bu yemekler karnınızı doyuran lezzetlerdendir. Deniz mahsulleri de ülke genelinde sevilerek tüketilir. Balık çeşitlerinin hem yemeği hem çorbası hem de kızartması yapılabilir. Gelin şimdi şehre gittiğiniz de tatmanız gereken nefis lezzetlerden bahsedelim.

Bergen Yemekleri

Raspeballer

Yöresel bir yemek olan raspeballer, yerel patates köfteleri olmaktadır. Bu köfteler servis yapılırken eritilmiş tereyağı ve tuzlanmış koyun eti ile bütünleştirilir. Sosis ve pastırmaların da köftelerin yanına koyulup servis edildiği  mekanlar vardır.

Pinekjoot

Kurutulmuş morina yemeği Pinekjoot bir Noel yemeğidir. Kasım, aralık ayları restoranlarda menülere koyulan bu yemek, koyun ve kuzu etinden pişirilerek yapılır. Oldukça lezzetli ve doyurucudur.

Smalahove

Değişik bir deneyim isteyenler için smalahove yemeği tercih listenizde bulunabilir. Koyun başından yapılan  bu yemek, özel deneyiminiz için sizlerin beğenisine sunuluyor.

Balina Eti

Balina eti lüks restoranlarda sunulan bir yemek. Tadı ise kırmızı et gibi bir et olmakta. Bonfile gibi bir görüntüye hakim. Ancak eti epeyce bir çiğnemeniz gerekmekte.

Kahverengi Peynir

Sabah kahvaltılarınızda masanızı süsleyecek olan bu lezzet, Norveç genelinde tüketilen bir peynirdir. Çocukların ise vazgeçilmez lezzeti oluyor. Ekmeğe sürüp sürüp yenilen bu peynir her restoran ve otel yemek mekanlarında bulundurulan bir lezzet.

Somon

Ülkenin ihracat üretiminde ikinci sırada somon gelmektedir. Sabah kahvaltısından akşam yemeğine kadar her öğünde somon karşınıza çıkıyor.

Biletmar:

Yorumları Göster (0)

Leave a Comment

Bu site çerezleri kullanmaktadır.