Alappuzha’da ne yenir, ne içilir?

alappuzha-yemekleri

Alappuzha’da ne yenir, ne içilir gibi bir çok soruya bu yazımızda cevap bulabilirsiniz. Farklı kültüre sahip olan Hindistan’ın Alappuzha yerleşim bölgesine gezmeye gittiğiniz vakit ilk etapta zorlansanız da yemek kültürüne sonradan alışıyorsunuz.

Hindistan yemek kültürü ile dikkat çekici bir ülke olmakta. Ancak genel olarak turistlerin merak ettikleri ülkenin yiyecek içecek kültüründe değişik tatların olduğu ve fazla beğenilmediği gelen yorumlar içerisinde yer alıyor. Bunun yanı sıra Hindistan ve ilçelerinin yeme içme kültüründe ilk etapta aç kalacağınız sonra alıştıkça yeni tatlar edineceğiniz belirtiliyor.

Hintlilerin yemek yeme kültürlerinde ise elleri ile yemek yediklerini söyleyelim. Hindisitan’ın Alappuzha bölgesinde ise benzer yemek ve içecekler bulunuyor olup sizlere daha detaylı bilgiler sunacağız.

Alappuzha’da Ne Yenir?

Chapati

Saçta ve tavada pişen mayasız yemeğin oldukça sevildiğini belirtelim. Bizim kültürümüzde ki gözlemeye benzeyen bu yiyecek yumurtalı olarak da sunuluyor.

Bölgenin “Roti” adında yufkaya benzer bir diğer yiyeceği de bulunuyor.

Thali

Thali ise hem Alappuzha bölgesinde hem de Hindistan’da milli yemek olarak biliniyor. Bir tepsi içerisinde sunulan bu yemekler içerisinde çorba, pilav, sebze yemeği bulunuyor.

Köri

Hindistan’ın genelinde köri soslarının oldukça meşhur olduğunu biliniyor. Köri ise hem Hindistan’ın genelinde hem de Alappuzha’da tüketilen bir baharat olmaktadır.

Tarka

Hindistan’ın güney kısmına ait olan Tarka yemeği genellikle hardal tohumu ve kurutulmuş biber ile sunulan bir yemektir. Hintlilerin baharatları mutfakta oldukça kullandıkları görülüyor olup inek etini tüketmedikleri genellikle tavuk etinin yemeklerde bulunduğu görülüyor.

Şeker kamışı suyu

Şeker kamışı suyu Hindistan’ın bütün bölgelerinde sokaklarda satılan bir tür içecektir. Oldukça rağbet gören içeceği içmeniz tavsiye ediliyor. İçeceğin içine açıkta satılan buzlarda ise istediğiniz taktirde koydurabiliyorsunuz. Ancak açıkta satıldıkları için turistlerin pek fazla buzu tercih etmedikleri görülüyor.

 

Biletmar:
Leave a Comment

Bu site çerezleri kullanmaktadır.